PU KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA: Luđački po magistrali sa 177 kilometra na sat, snimila ga kamera

05.06.2023. 17:09:00

Policijski službenici sankcionirali su 177 prometnih prekršaja

Tijekom vikenda od 2. do 5. lipnja 2023. godine, na području Policijske uprave Koprivničko-križevačke zabilježeno je osam prometnih nesreća od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom i sedam s materijalnom štetom. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su: brzina neprimjerena uvjetima (2), nepropisno obilaženje (1), nepropisna vožnja unatrag (2) nepropisno skretanje (1), ostale greške (1) i nepropisno kretanje vozila na kolniku (1) . Mladi vozači evidentirani su kao pokretači tri prometne nesreće, dok su vozači pod utjecajem alkohola evidentirani kao pokretači dvije prometne nesreće. Nakon događanja prometne nesreće dvoje vozača napustilo je mjesto događaja.
 
Sankcionirano je 177 prometnih prekršaja od čega 17 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 94 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 19 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, četiri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom. .
 
Najveća koncentracija alkohola  utvrđena je u subotu, 3. lipnja u 11.30 sati u Botovu u Ulici kralja Zvonimira kod 54-godišnjeg vozača bicikla, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,20 promila.
 
Najveća brzina kretanja u naseljenom mjestu zabilježena je u subotu, 3. lipnja u 15.26 sati, na državnoj cesti D-22 u Bukovju Križevačkom, kada se vozač teretnog automobila kretao brzinom od 123 kilometra na sat iako je sat ograničen 50 kilometara na sat. Najveća brzina kretanja izvan naseljenog mjesta zabilježena je u nedjelju, 4. lipnja u 2.59 sati u Kalinovcu na državnoj cesti D-2, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 177 kilometara na sat iako je ograničen na 90 kilometara na sat. Dva vozača bila su smještena u poseban prostor za prestanak djelovanja opojnog sredstva, dok je jedan vozač uhićen. Izvršen je nadzor 25 mladih vozača, a isti su počinili pet prometnih prekršaja (nekorištenje sigurnosnog pojasa - 1, vožnja pod utjecajem alkohola - 2, prekoračenje brzine kretanja - 1, ostalo - 1). 
 
U sklopu predstojećeg tjedna policijski službenici će, prilikom nadzora prometa, pozornost posvećivati ​​nadzoru brzine kretanja, upravljanju pod utjecajem opojnih sredstava, prijevozu djece vozila, korištenju sigurnosnog pojasa i mobitela, kao i nadzoru vozača traktora i bicikla, mopeda i motocikala, pješaka, te recidivista. . Obzirom na povećan broj prometnih nesreća tijekom vikenda, pojačani nadzor prometa provodit će se i tijekom posljednjeg vikenda. Apeliramo na sve sudionike u prometu na dosljedno poštivanje prometnih propisa i prometnih znakova.
 

Izvor: PU Koprivničko - križevačka

Izvorni autor: PUKC KŽŽ/Foto: ilustracija

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.