Putin i Lukašenko zabrinuti zbog poljskih vojnika na bjelorusko-poljskoj granici

09.11.2021. 15:40:00

Ruski predsjednik Vladimir Putin i bjeloruski Aleksandar Lukašenko u utorak su razgovarali o migrantskoj krizi na bjelorusko-poljskoj granici i rekli da ih zabrinjava prisutnost poljskih vojnika ondje, izvijestila je bjeloruska državna novinska agencija Belta.

“Posebno mjesto u razgovoru zauzela je rasprava o situaciji na bjelorusko-poljskoj granici te o oštrim postupcima poljske strane prema civilima”, piše Belta.

“Istodobno, istaknuto je, posebno je zabrinjavajuća činjenica okupljanja regularnih poljskih vojnika na granici. Šefovi država detaljno su razgovarali o uznemirujućim činjenicama i trendovima koji se događaju na bjelorusko-poljskoj granici”, navodi se.

Poljske vlasti navele su da se tisuće migranata okupljaju kod bjeloruske granice. Varšava je optužila Minsk da pokušava izazvati veći sukob poticanjem migranata da pređu u Poljsku i Europsku uniju što je potaknulo pozive Unije na uvođenje novih sankcija Bjelorusiji.

Poljska je objavila da je rasporedila dodatne vojnike i policajce, dok je susjedna Litva najavila da bi mogla uvesti izvanredno stanje na granici s Bjelorusijom.

Izvor: n1/ Foto: Afp

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.