PUTIN NAREDIO: Sljedeći tjedan u Rusiji kreće masovno cijepljenje

02.12.2020. 16:05:00

Vladimir Putin donio je odredbu kako u Rusiji sljedeći tjedan počinje masovno cijepljenje protiv koronavirusa.

Rusko cjepivo “Sputink V” prvi će primiti zdravstveni djelatnici i učitelji, javlja RT.

“Ruska farmaceutska industrija spremna je za masovno cijepljenje. U danima pred nama bit će spremno 2 milijuna doza Sputnik V cjepiva”, rekao je Putin u srijedu.

Podjstimo, Velika Britanija je pak danas odobrila cjepivo Pfizera protiv COVID-a postavši prije SAD-a i EU-a prva zapadna zemlja koja je dala zeleno svjetlo cjepivu koje bi idućega tjedna trebali dobiti najugroženiji ljudi.

Premijer Boris Johnson nazvao je odluku regulatora globalnom pobjedom i nadom u vrijeme bujajuće pandemije koronavirusa koja je dosad diljem svijeta odnijela milijun i pol života, opustošila globalnu ekonomiju i iz temelja promijenila svakodnevni život.

Britanska Regulatorna agencija za lijekove i medicinske proizvode (MHRA) dala je izvanredno odobrenje za cjepivo Pfizera i BioNTecha koje bolest sprečava u visokih 95 posto slučajeva.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:FaH

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.