RASPRAVA O NOVOM ŠEFU VRHOVNOG SUDA Selak Raspudić grmi u Saboru: ‘Dovoljno je ‘Halo Andrej’ da vas katapultira u predsjednicu Svemira!’

13.10.2021. 10:55:00

Nastavak je 8. sjednice Hrvatskog sabora, a Saborski zastupnici raspravljat će o Prijedlogu odluke o izboru predsjednika Vrhovnoga suda Republike Hrvatske, predlagatelja predsjednika Republike Hrvatske.

Hrvatski sabor ovoga bi tjedna trebao izabrati predsjednika Vrhovnog suda. O prijedlogu predsjednika Republike Zorana Milanovića da to bude Radovan Dobronić glasovanje je predviđeno za petak.

Sjednica je počela slobodnim govorima Klubova zastupnika, a prvi na redu je bio Mostov Miro Bulj. Očekivano, goruća tema je rast cijena.

Kako je rekao, u Sabor je donio ‘golu istinu’ i izvadio bocu ulja.

“Litru goriva plaćamo najskuplje, umirovljenici nam jedva preživljavaju. Ova litra ulja koju sam donio je 100 posto skuplja nego prošle godine. Očekujem ministre u Vladi da donesu mjere, one su jednostavne, no država se ne želi odreći svojih trošarina”, rekao je Bulj u Saboru.

Screenshot: Sabor

Rasprava o Prijedlogu odluke o izboru predsjednika Vrhovnoga suda

Očekuje se da bi zastupnici trebali početi raspravu o prijedlogu novog šefa Vrhovnog suda.

SDP-ov Peđa Grbin traži stanku jer se , kaže, radi o tragičnoj situaciji

“Više od tri mjeseca kasnimo s izborom predsjednika Vrhovnog suda jer HDZ ne želi da se promjeni status quo u hrvatskom pravosuđu. Izbor suca Dobronića može biti taj početak jer se radi o osobi koja je pokazala ljudsku hrabrost da donese odluke na korist građana, ako ovaj izbor ne donese promjenu zakonodavnog okvira, nećemo napraviti ništa, ovo je apel da napokon počnemo raditi”.
Stanku traži i Marija Selak Raspudić u ime Mosta.

“Problem je počeo oko nepoštivanja procedura, HDZ nije htio podržati prvu kandidatkinju, poslali su poruku društvu da se procedura mora poštivati. Šteta da je to bila farsa jer nakon toga imamo situaciju da se naš premijer hvali da ga je na telefon zvala potencijalna kandidatkinja te da joj je de facto dao bianco podršku. Stječe se dojam da je dovoljno ‘Halo Andrej’ da bi vas to katapultiralo u predsjednicu Svemira. Mi živimo u državi u kojoj se premijer javno hvali da je za te funkcije dovoljno ‘Halo Andrej”.

Stanku traže i Hrvatski suverenisti.

Izvor: dnevno.hr/Foto:Pixell

Izvorni autor: M.P.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.