RAVNATELJ KLAIĆEVE O TEŠKO OZLIJEĐENOJ DJEVOJČICI: Idući sati su kritični, iznenadila nas je težina ozljeda, ovo vas uvijek potrese

02.04.2021. 10:51:00

“Dijete je i dalje vrlo kritično i životno ugroženo”, rekao je ravnatelj Klaićeve Goran Roić o stanju djevojčice stare dvije i pol godine koja je zaprimljena u Klaićevu s teškim ozljedama glave.

Kako je rekao, dijete je u trenu prijema već bilo na mehaničkoj ventilaciji, djevojčica ima teške ozljede moždanih struktura.

Ravnatelj kaže, ozljede s kojima se zaprimljeno dijete su neugodno iznenadile i liječnike.

“Kada zaprimite dijete te životne dobi s takvim ozljedama, to je vrlo ozbiljno i teško, susreli smo se s različitim slučajevima, no ovakvi vas uvijek potresu”, rekao je dr. Roić za N1 i dodao da je teško kalkulirati kako su ozljede nastale čim nije dosljedna anamneza.

“Dužni smo to prijaviti institucijama, u ovom trenu ni nama nisu jasne okolnosti u kojima su mogle nastati takve ozljede. Zanemarivanje? Možemo posumnjati na temelju indicija i ozljeda na tijelu, no to ne možemo tvrditi, nadležne institucije su ušle u ovaj slučaj. Zabilježeni su hematomi različite starosti, to može nastati iz drugih okolnosti, no treba sve utvrditi”.

Ravnatelj kaže da su u slučaj uključeni nadležni Centar za socijalnu skrb, Pravobraniteljica za djecu i MUP. Dodaje, idući sati su vrlo kritični, dijete je pod neprekidnom paskom stručnjaka intenzivne, a napravit će sve što je u moći današnje medicine kako bi pomogli djetetu.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Izvorni autor: Mia Peretić/Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.