‘RAZGOVARAO SAM S LUKOM MODRIĆEM!’ Tomašević otkrio tko je kriv za fijasko na dočeku: ‘Naš posao su bile logističke stvari, zadovoljan sam’

20.12.2022. 15:09:00

Zagrebački gradonačelnik i šef Možemo Tomislav Tomašević u obilasku je radova na obnovi Osnovne škole Petar Zrinski.

Održao je konferenciju za medije te je govorio o održanom dočeku Vatrenih, obnovi i izgradnji stadiona, koaliciji sa SDP-om i drugim dnevno-političkim temama.

“Za doček Nove godine ići ću u sklonište za beskućnike, posjetit ću hitne službe, posjetit ću vatrogasce, policiju i doći ću na Trg čestitati građanima”, rekao je Tomašević..

O dočeku Vatrenih

“Naš posao nije bio program i sadržaj dočeka, to je dogovarao HNS direktno sa izvođačima. Naš posao su bile logističke stvari, moram reći da sam zadovoljan. Zahvaljujem svim službama Grada koje su dale doprinos. Zadovoljan sam da je došlo preko 100 000 ljudi i da nije bilo niti jednog većeg incidenta. Možemo biti ponosni. Zahvaljujem građanima Zagreba i ne samo Zagreba”, rekao je i oprao se od kritika koje idu ka organizaciji dočeka i voditeljskom paru.

O Dinamovom i reprezentativnom stadionu

“Mi radimo ono što smo rekli da ćemo raditi. Rješavamo imovinsko-pravne odnose sa zagrebačkom nadbiskupijom”, rekao je podsjetivši da iako se spominje kako će Zagreb pokloniti Dinamo zemljište, ta imovina nije gradska nego crkvena.

“Radimo isto tako na zamjenskom stadionu koji se mora izgraditi dok se ruši Maksimir. Dok se ruši Maksimir i gradi novi, to će trajati. Odvojili smo novac za to za proračuna za sljedeću godinu. Taj stadion mora zadovoljiti 4. kategoriju UEFE da se mogu igrati sve potrebne utakmice. Nadam se početku radova krajem sljedeće godine. Nadamo se sufinanciranju od strane UEFE preko HNS-a.

Čuli ste i Vladu koja i dalje stoji pri tome da nađemo zajedničko rješenje i da se konačno maksimirski stadion izgradi. Postoji dobra politička volja da se stavi točka na ‘I’, rekao je i nastavio:

“Nogometna reprezentacija bi trebala imati adekvatan stadion. U svim dijelovima Hrvatske gdje će igrati. Dobro da se odustalo ideje da se gradi stadion samo za nogometnu reprezentacije u Zagrebu. Dobro je da se ide u infrastrukturu i u drugim gradovima, to govorim kao građanin Hrvatske. Uvjeren sam da se neće dogoditi da će za 4 godine biti ista situacija s Maksimirom kao danas”, rekao je Tomašević i otkrio da se čuo s kapetanom hrvatske nogometne reprezentacije i vjerojatno trenutno najpoznatijim Hrvatom na svijetu – Lukom Modrićem.

“Razgovarao sam i s Lukom Modrićem, ne bih prepričavao razgovor jer ne bi bilo fer. Bilo je govora i o stadionu, to ću vam otkriti”, rekao je između ostalog zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr/Foto: snimka zaslona/YouTube

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.