Reuters: Japan ne može “opljačkati” Hrvatsku, ta momčad ima previše ulične škole

03.12.2022. 19:28:00

Reuters podsjeća da Hrvatska nikad nije izgubila utakmicu osmine finala, kada je došla do nje na svjetskim prvenstvima. Također dodaje kako senzacionalne “pljačke” bodova koje je Japan izveo u utakmicama protiv Njemačke i Španjolske, a koje su mu donijele plasman u osminu završnice Svjetskog prvenstva, neće imati s Hrvatskom previše prostora je momčad Hrvatske ima malo previše ulične škole da bi i sama bila žrtva takvih japanskih akcija.

Navodi to Reuters u tekstu kojim najavljuje ogled za četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Pritom dodaje: “Hrvatska nije pokazala kvalitetu koja ju je prije četiri godine odvela do finala, posebice ne pred golom, ali je napravila što je trebalo da prođe skupinu, pokazujući znakove panike tek u posljednjem ogledu protiv očajne Belgije.”

“Kapetan Luka Modrić, koji uz Ivana Perišića i Dejana Lovrena tvori visokokvalitetnu jezgru momčadi, ali i jezgru koja sve više stari, tvrdi da se Hrvatska nikoga ne boji i da će odraditi svoj posao protiv Japana” navodi Reuters

Dalje u tekstu navodi se kako će japanski izbornik Hajime Moriyasu morati smisliti nešto novo na taktičkom planu za utakmicu s Hrvatskom, nakon što je u prva tri ogleda imao sličan pristup.

Hrvatska ima strpljenja i bit će sretna ako će ispred japanske obrane moći kružiti s loptom tražeći njenu slabost. Za razliku od Njemačke i Španjolske, ona to vjerojatno može raditi bez da je to frustrira. Vjerojatno ima i pameti da u tehničkom smislu napravi promjene kad Moriyasu napokon pokaže svoj plan i prebaci igru na trojicu straga i da prostora brzim Kaoruu Mitomi i Ritsuu Doanu.”

Japanski izbornik Hajime Moriyasu morati smisliti nešto novo na taktičkom planu za utakmicu s Hrvatskom, nakon što je u prva tri ogleda imao sličan pristup / Foto: snimka zaslona

Reuters podsjeća i da Hrvatska nikad nije izgubila utakmicu osmine finala, kada je došla do nje na svjetskim prvenstvima. Igrala je polufinale 1998. i finale prije četiri godine, što je “lijep učinak za zemlju koja se međunarodnom nogometu vratila početkom 1990-ih”, prenosi dnevnik.ba.

Izvor: crodex.net/Foto: Screenshot

Izvorni autor: crodex.net

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.