Rijeka uvjerljivo slavila i došla na bod od vodećeg Dinama: Tomić prelomio utakmicu izmjenama

05.03.2022. 19:50:00

Rijeka je na rujevičkom stadionu u 26. kolu HNL-a svladala Slaven Belupo s 3:0
 
  

RIJEKA - SLAVEN BELUPO 3:0 (Vučkić 55', Drmić 70', Gnezda Čerin 78')

RIJEKA (3-4-1-2): Labrović - Krešić, Velkovski, Vukčević - Solano (od 84. Lepinjica), Selahi, Murić (od 71. Bušnja), Ampem (od 54. Gnezda Čerin) - Pavičić - Vučkić (od 71. Abass), Drmić (od 84. Vuk)

SLAVEN BELUPO (3-4-3): Sušak - Božić, Paracki, Soldo - Bogojević (od 67. Laušić), Marina (od 84. Hoxha), Caimacov, Goda - Brković (od 67. Krstanović), Zapata (od 84. Bosec), Kvržić (od 84. Crnac)

RIJEKA - stadion HNK Rijeka. Gledatelja: 5421. Sudac: Duje Strukan (Split).


Nogometaši Rijeke uvjerljivim su rezultatom i vrlo dobrom igrom u drugom dijelu susreta na kraju svladali Slaven Belupo, momčad Zorana Zekića može žaliti za prvim dijelom u kojem je bila znatno bolja momčad na terenu, no svoje prilike nije iskoristila. Rijeka si jednostavno nije mogla dozvoliti takvo drugo poluvrijeme, pokretač svega dobroga ovoga puta bio je džoker s klupe, slovenski reprezentativac Adam Gnezda Čerin, koji je od 54. minute u igri uspio asistirati Josipu Drmiću za drugi te sam postići treći pogodak za treću pobjedu Rijeke u nizu.

Momčad Zorana Zekića bolje je otvorila utakmicu i mogla je povesti već u prvoj minuti. Bruno Goda ubacio je loptu s lijeve strane, njegov imenjak Bogojević odlično je pucao, a riječki vratar Nediljko Labrović još bolje je obranio opasan udarac. U 6. minuti isprobao je nakon gostujućeg kornera udarac glavom Soldo, vratar Labrović i ovog puta bio je uspješniji. Dvije minute kasnije još jedan ubačaj iz kuta, probao je Kvržić uz pomoć bure iznenaditi riječkog vratara, no lopta je odsjela na gornjoj strani mreže Labrovića.

Najbolju, ujedno i jedinu pravu priliku za pogodak u prvom dijelu domaćin je imao u 13.minuti susreta. Robert Murić ubacio je loptu s desne strane kaznenog prostora gostiju, loptu je prsima spustio Anton Krešić za natrčalog Domagoja Pavičića, pucao je riječki veznjak silovito po sredini gola, no gostujući vratar Ivan Sušak je, uz određene probleme, uspio zaustaviti taj udarac i osujetiti najveću riječku priliku u prvih 45 minuta.

Nakon toga susret je ušao u nešto mirnije vode, kontrolirala je Rijeka loptu, imala ju je čak 62 % u svome posjedu u prvih 25 minuta susreta, a sličan omjer nastavio se i do kraja prvog dijela, no to je jedini statistički podatak koji je bio na strani Rijeke u prvom dijelu. Gosti su svjesno prepustili loptu Rijeci koja kroz gusti, dvostruki blok nije nalazila prostora za ugroziti vrata Slavena. Pokušavali su Riječani i preko svojih krilnih napadača ubačajima iznenaditi Zekićeve pulene, no lopte Ampema i Murića najčešće je bez velikih problema anulirala obrana Slaven Belupa.

Do kraja prvog dijela Slaven je imao još jednu veliku prigodu za vodstvo koju je Rijeka sama sebi "skuhala". Jedno pomalo nespretno ispucavanje Labrovića nisu stigli popraviti riječki braniči, sveprisutni Zapata loptu je proslijedio do Caimacova koji silovito puca s ruba kaznenog prostora, riječki vratar je i ovog puta bio siguran i sačuvao svoja vrata – netaknuta. Nije to bilo dobro poluvrijeme Bijelih, kao da igrači nisu najozbiljnije shvatili trenera Tomića koji je cijeli tjedan "tupio" o važnosti susreta, energiji na terenu...

U nastavku susreta prvu priliku za pogodak opet je imao Slaven. Kolumbijac u redovima Slavena, Hansel Orlando Zapata ponovo je pobjegao riječkoj obrani po lijevoj strani, pucao s ruba kaznenog prostora, no Labrović, dotada najbolji pojedinac Rijeke na terenu, i ovog je puta bio uspješniji. Trener Tomić morao je nešto mijenjati, nije to bilo dovoljno dobro izdanje Bijelih.

U 54. minuti iz igre je izašao Prince Ampem koji je imao žuti karton, a ušao je Adam Gnezda Čerin. Upravo je slovenski reprezentativac minutu kasnije bio začetnik akcije za vodstvo Rijeke. Sjurio se Čerin prema šesnaestercu Slavena, proslijedio loptu na lijevu stranu za natrčalog Pavičića koji ju šalje na peterac. Harisu Vučkiću nije bilo teško poentirati na prazna vrata za vodstvo domaćina.

Nakon pogotka Rijeka je umirila svoju igru, imala je vodstvo no tu nije stala. Nisu se dotada bolji gosti praktički niti oporavili od šoka primljenog gola, a već je uslijedio drugi. Ubačaj iz kuta u 70.minuti susreta izveo je Murić, ovoga puta nije išao na ubačaj već na očito uigranu akciju s Čerinom. Slovenac prizemnim udarcem loptu šalje u srce kaznenog prostora odakle Josip Drmić preciznim udarcem ne griješi - na semaforu je zasvijetlilo 2:0.

Osam minuta kasnije susret je bio riješen, nakon ubačaja iz kornera vratar Sušak je loptu "boksao" samo do noge Čerina, najbolji pojedinac Rijeke na susretu iz voleja je prekrasnim pogotkom zaključio susret i rasplinuo sve nade gostiju iz Koprivnice da mogu doći do pozitivnog rezultata na Rujevici.

Izvor: sportske.hr/Foto: Pixell

Izvorni autor: Siniša Lončar/Sportske novosti

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.