RUSI NAS DRŽE NA OKU, STIGLA NOVA OPOMENA: Spominju oružje: ‘To je avantura, neshvatljivo!’

16.03.2022. 11:11:00

Planovi Slovenije i Hrvatske da opskrbljuju Ukrajinu ubojitim oružjem predstavljaju avanturu, izjavio ruski dužnosnik Jurij Pilipson.

“Neshvatljivi su planovi koje su objavile i Slovenija i Hrvatska za isporučivanje ubojitog oružja kijevskom režimu. Inicijatori te avanture moraju biti svjesni protiv koga će to oružje biti upotrijebljeno”, rekao je direktor Četvrtog europskog odjela Ministarstva vanjskih poslova Rusije.

Kako kaže, slanje plaćenika i isporuke oružja u Ukrajinu ometaju normalizaciju i destabiliziraju situaciju u regiji, prenosi Sputnjik.

“Što se tiče nezakonitih aktivnosti stranaca na teritoriju Ukrajine, plaćenika, opsrkbe oružjem, naš stav je nepromijenjen. Takva aktivnost dodatno koči normalizaciju, potresa regiju, dovodi do degradacije u oblasti sigurnosti. Iznosimo te procjene svim partnerima”, dodao je on.

Kako je kazao, neke europske zemlje proaktivno nastoje zadobiti naklonost NATO i Sjedinjenih Američkih Država u svom „žestokom neprihvaćanju” događaja u Ukrajini.

Direktor odjela je naveo da je ruska strana „donekle zbunjena” reakcijom slovenskih dužnosnika u smislu razine rusofobije.

“Međuresorni sporazumi se unilateralno krše. Građani Slovenije odbijaju ruske državne nagrade, poduzimaju se neprijateljske akcije prema našim predstavništvima u Ljubljani. A to se događa u pozadini Dana rusko-slovenskog prijateljstva ustanovljenog prošle godine – pritom, na inicijativu slovenske strane“”, objasnio je Pilipson.

Izvor: dnevnik.hr/Foto: TASS PUBLICATION

Izvorni autor: Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.