Ruski aerodromi zatvoreni nakon obaranja drona Iznad Moskve: Sigurnosne mjere na snazi

11.08.2023. 11:25:00

Moskovski aerodromi u petak su zatvoreni iz sigurnosnih razloga, nakon što je oboren dron iznad Moskve, prenosi Dnevnik.hr.

Ruski sustavi protuzračne obrane oborili su dron koji je letio iznad Moskve, rekao je gradonačelnik Sergej Sobjanin u petak ujutro, dok je međunarodna zračna luka Vnukovo privremeno zaustavila letove.

"Jedan dron pokušao je preletjeti grad. Eliminiran je kao rezultat rada protuzračne obrane”, napisao je Sobyanin u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Rekao je da nije bilo ozlijeđenih niti "ozbiljnih razaranja" od krhotina koje su pale na nasip Karamyshevskaya u zapadnoj Moskvi.

Video objavljen na društvenim mrežama prikazuje dim koji suklja u blizini višekatnice na nasipu rijeke Moskve. Sobjanin nije rekao je li dron došao iz Ukrajine.

Moskovski aerodrom Vnukovo i aerodrom u Kalugi, oko 200 kilometara od glavnoga grada Rusije, danas su zatvoreni iz sigurnosnih razloga, pišu RIA Novosti.

Izvor: Dnevnik.hr/PDN/Foto:video screenshot/Twitter

Izvorni autor: PDN/Dnevnik.hr/A. L.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.