Sabor: Roditelji njegovatelji i dalje, ako im umre dijete, odmah idu na burzu

17.03.2023. 15:58:00

Nakon što je vladajuća većina odbila prijedlog Anke Mrak Taritaš (Glas) da se roditeljima njegovateljima produlji naknada još šest mjeseci nakon smrti djeteta, oporba je napustila sabornicu poručivši da je to civilizacijsko, a ne svjetonazorsko pitanje.

„Roditeljima njegovateljima se lažno obećava od 2017. godine da će im se riješiti ono što svi mi ovdje imamo – da nakon mandata imamo pravo na naknadu 6+6 mjeseci. A oni, nakon što su svaku sekundu svog vremena proveli sa svojim djetetom, a to dijete umre, nemaju pravo odžalovati, nemaju se pravo pripremiti za daljnji život”, izjavila je Mrak Taritaš u ime oporbe.

To je civilizacijsko, a ne svjetonazorsko civilizacijsko pitanje. Umjesto da HDZ-ovci sa svojim partnerima izađu iz komocije i svoje vlastite začarane kule i kažu da je ovo taj trenutak, oni su bešćutno i licemjerno donijeli zaključak kojim Vladu obvezuju da u Sabor dostavi svoj prijedlog, kazala je.

“Pa znamo mi što znači dostaviti. Dostavit će, stajat će na dnevnom redu i onda će odlučiti kada je trenutak da se to donese”, kaže Mrak Taritaš.

„Da je među roditeljima njegovateljima član HDZ-a bi li se ovako ponašali? Samo zato što misle da među 5000 roditelja njegovatelja nije njihovo biračko tijelo. Da jest, postupili bi drugačije”, ustvrdila je.

Ovo je puno više od susramlja, govorimo o sredstvima koja su nešto veća od vrijednosti auta koji je njihov župan razbio, poručila je Mrak Taritaš ispred oporbenih zastupnika.

Izvor: n1/ Foto: n1

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.