Sačić Ministarstvu pravosuđa: Još više komunicirajte s javnosti o procesu Perkovića i Mustača

22.04.2022. 11:44:00

SUVERENISTI PODRŽAVAJU IZMJENE ZAKONA

Zastupnik Hrvatskih suverenista Željko Sačić raspravio je o izmjenama Zakona o pravnim posljedicama osude, kaznenoj evidenciji i rehabilitaciji, kojima se regulira međunarodna razmjena podataka iz kaznenih evidencija u petak u Saboru.

Istaknuo je kako Suverenisti podržavaju i vide napredak na postojeće pravno stanje i "podržat će prijedloge".

"Iznenađeni smo implementacijom EU Vijeća koji poboljšavaju komunikaciju međunarodnih pravnih tijela i osudama ljudi koji su bili pravomoćno kažnjeni, ali su se zatekli na području države članice EU", kaže.

"Sve to omogućuje daleko efikasnije suđenje. Osobito oko prekršaja. Najvažnije je u zaštiti djece od seksualnih predatora", objašnjava Sačić.

"Približavamo se tom standardu sve brže razmjene podataka iz kaznenih evidencija koje imaju implikacije na smanjenje stope kriminala", tvrdi, pa dodaje Ministarstvu pravosuđa:

"Još više komunicirajte s javnosti o procesu Perkovića i Mustača jer hrvatsku javnost zanima, ali to je druga tema. Hoćete li kontaktirati njemačko pravosuđe?"

Izvor: Direktno.hr/Foto:screenshot

Izvorni autor: vm/Direktno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.