SAČIĆ: "Ministre Medved, Vaša je prioritetna i ustavna zadaca da brinete o pravima hrvatskih branitelja, i stradalnicima iz DOR-a!"

17.12.2020. 20:53:00

Saborski  zastupnik Hrvatskih suverenista, hrvatski branitelj, dragovoljac Domovinskog rata i hrvatski genaral g. Željko Sačić  putem Facebooka osvrnula se na  današnje  izjave  ministra hrvatskih branitelja g. Tome Medveda prilikom predstavljanja  Prijedloga  zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata na Vladi RH,  a koji je tom prilikom ustvrdio "Šire se prava stradalnika, pojam "civilne žrtve" jasno je definiran".

 

https://portal.braniteljski-forum.com/blog/vijesti/meved-predstavio-novi-zakon-sire-se-prava-stradalnika-pojam-civilne-zrtve-jasno-definiran?fbclid=IwAR1P9y8GLww7n0EfCe3WcG0rio4S1XLp5Xtf6BSfrWJYx3NZuB0IRYZXvM8

Objavu g. Sačića prenosimo u cijelosti.

"Netocno..Bolje receno, sire se prava tisucama i tisucama aboliranih i neaboliranih pripadnika i nositelja velikosrpske agresije na Republiku Hrvatsku..Otvaraju se vrata za dodatno financijsko opterecenje hrvatskog naroda..koji je bio zrtva velikosrpske agresije, a prijedlogom ovih zakonskih rjesenja, dodatno cemo i potpuno nepravedno, neshvatljivo , placati dozivotnu "odstetu svim znanim i neznanim - naoruzanim i nenaoruzanim , u DOR-u stradalim "civilima" , koji su zivjeli za vrijeme okupacije Hrvatske na podrucju tzv.Cao Krajine..I to , uz prilaganje izjave "dva svedoka" da su doista stradali od "ustaške "ruke, granate, metka, topa, tenka..aviona..dapace i od straha od "ustasa"..a slijedom toga i od dobivenog PTSP-ia..A Vesna Terselic i "Documenta" ce biti "jamac istine"..i garantirati " istinitost i brojnost svedockih izjava"..!!??
NEVJEROJATNO!!??
Ministre g. Tomo Medved, znas li u sto ulazis, koja i kome vrata otvaras..za ciji racun, tko ce to placati i ZASTO ???
Postojeci Zakon je sasvim dovoljan pravni okvir za rjesavanje svih tih pitanja,( ako treba, dopunimo njega) bez ikakve potrebe za predlaganjem novog Zakona, koji se ocito donosi na zahtjev vaseg koalicijskog partnera Milorada Pupovca i njegovog sefa , predsjednika susjedne R Srbije, Vucica. Koji pak niti ne zele cuti o placanju bilo kakve ratne odstete Hrvatima, jer ocito je , za takav stav ima " puno razumevanje" naseg ministra Medveda i Vlade g.Plenkovica!
NO, NECETE MOCI..ni Korona niti Stozer vam nece pomoci u provedbi ove strateske ugroze i krsenja dugorocnih hrvatskih nacionalnih interesa . OVO NIJE HUMANITARNO PITANJE, VEC REVIZIJA I KRIVOTVORENJE NASE KRVAVE NOVIJE POVIJESTI stvaranja, obrane i oslobadanja Drzave Hrvatske , zasticene Ustavom RH i saborskom Deklaracijom o DOR-u.MI NECEMO DOZVOLITI NIKOME IZJEDNACAVANJE VELIKOSRPSKOG AGRESORA I HRVATSKE ŽRTVE..NIKADA I - NIKOME !!
Ministre g.Medved, Vasa je prioritetna i ustavna zadaca da skrbite i brinete o pravima i interesima, zdravlju, egzistencijalnom i socijalnom stanju i statusu hrvatskih branitelja, te o svim stradalnicima iz DOR-a, i njihovim obiteljima, o ISTINI O DOR-u.. a na ovaj nacin ne sluzite tim dvetim CILJEVIMA i obvezama ., vec neodgovorno i nacionalno stetno zapostavljate svoju ministarsku DUZNOST !!!
Koliko naivnosti, lakovjernosti , neozbiljnosti , neodgovornosti i nepromisljenosti , (ili neceg drugog ) mora biti na strani predlagaca, Vlade RH i Ministarstva hrvatskih branitelja , kad nam bas sad predlazu usvajanje prijedloga ovog apsolutno nepotrebnog Zakona, kojima se evidentno ugrozavaju hrvatski nacionalni interesi?"

Izvor: Željko Sačić - fb/Foto:Fah

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.