SAČIĆ ODGOVORIO PLENKOVIĆU NA PROZIVANJE OPORBE

30.01.2021. 14:36:00

Današnji istup predsjednika Vlade Andrije Plenkovića na Banovini gdje je javno prozvao oporbu da su okrenuli leđa Banovini, posebno je pogodilo saborskog zastupnika iz redova Hrvatskih suverenista Željka Sačića.

Njegovu objavu u kojoj se obraća predsjedniku Vlade Andriji Plenkoviću prenosimo u cijelosti:

Predsjedniće Vlade Republike Hrvatske , g.Plenkoviću !

Ne kukajte, ne zdvajajte, ne cmizdrite , ne cendrajte, ne prolijevajte (licemjerno) krokodilske suze, ne moralizirajte lažno, ne docirajte sramotno i diktatorski. Jedino što Vam dajem za pravo ..jest da se slobodno i bezgranično ljutite na trenutno "ujedinjenu" oporbu ,(jer ona je to , bar u ovom slučaju bila), koja Vas i Vašu tanku ili (vidjeli jučer) - nepostojeću saborsku većinu, NIJE HTJELA SLUŠATI, niti podržati "kvorum", kako je uostalom to i red, pravilo i očekivanje od oporbe u svakoj slobodnoj zemlji, ustavnoj demokraciji. Jer u suprotom, to ni ne bi bila OPORBA, već jeftino prodani politički konvertiti, političke prostituke , Vaši rezervni igrači, "žetončići", Vaši pouzdanici u podržavanju Vaše (nepostojeće) saborske većine. PONOSIM SE BAŠ TIME DA NISAM jučer , (danas, a ni sutra) BIO DIO TE ( u Vašoj svijesti zamišljene) NEČASNE I POLITIČKI PREVRTLJIVE tzv. LAŽNE OPORBE, koju Vi očito sada očajnički tražite, za kojom Vi sada vapijete, kao na smrt ožednjeli u pustinji !!

Tko zna, možda Vam ta drskost, upornost, spremnost na obostrano (političko koruptivni) korisni "politički dogovor" i urodi otrovnim političkim plodom kod nekih Vama sklonih i sličnih "pragmatičara" (čitaj teških sebičnjaka, karijerista, debelokožaca , koristoljubaca i moralnih nula,koji se ne obaziru na volju svojih glasača). Koji će u interesu tzv. "općeg dobra", "viših ciljeva", "boljitka Hrvatske" , u narednom kriznom razdoblju držati Vama "kvorum" za izglasavanje svakojakih zakona, pa i ovog , odizno protuhrvatskog, nacionalno izdajničkog - Zakona o civilnim stradalnicima Domovinskog rata. Samo se s tim u svezi morate još više potruditi (čak ne nužno Vi osobno,mogu i Vaši suradnici (ali moraju biti "oprezniji",ne tak šlampavi, kao ovi ,netom prokazani) . Dakle, nositi uz sebe uvijek poveću (punu) torbu, imati uz sebe popis, pregled primaljivih, nepopunjenih ili popunjenih uhljebničkih mjesta ; upravnih, nadzornih odbora, direktora nacionalnih parkova, tajnika ministarstava, šefova agencija, javnih poduzeća, i sl. I tko zna, možda ipak nađete nekog novog "sauchu,opačičku,bandičeve žetončiće" i sl., za dugo, "mirno, stabilno i sigurno" vladanje Hrvatskom .

Kako Vas uopće nije sram u ovom kontekstu spominjati ; POTRESE, ISKLJUČIVI GOSPODARSKI POJAS ???

Vas, koji ste 20 godina sprječavali , odgađali argumentirane i opravdane inicijative za proglašavanje IGP-a u Hrvatskom saboru?

Vas, koji ste nakon razornog (proljetnog) POTRESA u Zagrebu ,okrenuli glavu od te prirodne katastrofe, ostavili zagrepčane i zagorce na cjedilu( i dan danas u stvranosti to stanje ,nažalost traje), i bešćutno ste odbili odmah po hitnoj preceduri donijeti, (dakle, još u trećem mjesecu 2020.) taj potrebni "protupotresni "Zakon, POD BIJEDNOM IZLIKOM, " da ćemo to prepustiti novom sazivu Sabora" , a Vi ste se prepustili : "IZBORNOJ KAMPANJI ", prethodno se proglašivši POBJEDNIKOM NAD KORONOM. A Zakon o potresu (kao Vaša "stota" briga) donesen je tek mjeeeseecima kasnije , i to , gotovo jednoglasno, no u primjeni još niti sada nije, niti je itko od stradalih ,po odredbama tog Zakona dobio isplatu 1 kune ili lipe ???

ETO ..,TO JE TA VAŠA (urgentna) BRIGA ZA STRADALE OD POTRESA , kako na Banovini, tako i u Zagrebu, Zagorju, Prigorju, Kordunu i okolici.

I sad bi oporba trebala biti (po Vama) kriva za nedonošenje i neprimjenu tog Zakona i za Banovinu ??..Pa što ste do sada čekali, što ste kalkulirali s njegovim donošenjem i primjenom? Zar Vam je i tada( još prije mjesec dana , prije dva tjedna, prije tjedan dana) i za to OPORBA bila smetnja ili prepreka??? Dapače, oporba se i tada ZALAGALA ZA NJEGOVO ŠTO HITNIJE DONOŠENJE I ZA NJEGOVU ŠTO (sveobuhvatniju ) bezodvlačnu , HITNIJU PRIMJENU. Pa baš ova oporba Vas je politički prisilila da i grad Sisak uvrstite (svojim nakanadnim Amandmanom) u kategoriju "besplatne " obnove. Na kraju, tko spriječava predsjednika Hrvatskog sabora da nas već danas, sutra ili u idući ponedeljak, utorak , ne sazove , da o ovome Zakonu (kao i o svim našim prijedlozima Zakona) ne glasamo ??

Dakle, nemoralno, gubitnički i neuspješno manipulirate sa hrvatskom javnošću , prikrivajući vlastitu nepravodobnost, nesposobnost, neorganiziranost i sakrivajući krhkost , lomljivost, političke teškoće u održavanju Vaše vlasti, Vaše političke većine, kao i skrivanja nepouzdanosti Vaših (neprirodnih i neiskrenih )koalicijskih partnera .

A sama po sebi je "dijamantno vječna" , za izučavanje i trajno baštinjenje na europskim , svjetskim tronovima memorijskih demokratskih institucija , zapravo, "pravo osvježenje" suvremene politčke misli i same političke znanosti , ta Vaša recentna izjava: " nemoralan potez oporbe je ne držati kvorum". Ajme, tko Vas je i gdje samo školovao, o čemu učio i savjetovao ?? Osobito kada ste, povrh svega još i u stanju javno reći, (kao predsjednik Vlade, dakle naše izvršne vlasti , po Ustavu RH podređene našem Hrvatskom saboru, zakonodavnoj vlasti, kao domu narodnih zastupnika hrvatskog naroda, iz kojeg proizlaze sve druge vlasti u Republici Hrvatskoj ) i to , neuspješno (nemoćno plačući) oholo i drsko prijetiti: " to oporbi nikada neću zaboraviti" !??

Ma dajte najte !!??

Što će te nas možda "smijeniti", razjuriti, pohapsiti, "umrtviti", jer nismo oporba po Vašoj mjeri, Vama po volji , tzv.konstruktivna oporba", "oporba" koja će samo poslušno dizati ručice,(zajedno sa Vašim Hadezeom i partnerima) te podržavati sve Vaše genijalne i bezgrešne odluke, zamisli i vizije !??

Gospodine Plenkoviću, JESTE LI VI UOPĆE SVJESNI ZNAČENJA SVOJIH RIJEČI ????

Predsjedniće Vlade Republike Hrvatske , g.Plenkoviću ! Ne kukajte, ne zdvajajte, ne cmizdrite , ne cendrajte, ne...

Objavljuje Željko SačićSubota, 30. siječnja 2021.

Izvor: Željko Sačić/FB/PDN/Foto:totalinfo.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.