Sandra Rapčak upotala Draganu Jeckov: "Kako vas nije sramota pričati o nazivima ulica u našoj domovini, a u isto vrijeme prešućivati zločine koje su činili vaši mještani i sunarodnjaci?!"

30.09.2020. 13:39:00

Predsjednica Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Sandra Rapčak, jučerm je na svojem facebiik profilu prokomentirata govor saborske zastupnice SDSS-a Dragane Jeckov u  Saboru, a na temu " ustaških  ulica diljem  Hrvatskoe", te je tom prilikom upitala: "Kako vas nije sramota pričati o nazivima ulica u našoj domovini, a u isto vrijeme prešućivati zločine koje su činili vaši mještani i sunarodnjaci?!"

Objavu Sandre Rapčak prenosimo Vam u cijelosti:

"Zastupnica u Hrvatskom saboru iz SDSS-a (iz Negoslavaca - selo do Vukovara) danas priča o ustaškim ulicama diljem Republike Hrvatske.. Za dotičnu bi upravo na današnji dan postavila nekoliko pitanja:
- kada će ista priznati i krenuti javno pričati o zločinima i zločincima iz svojeg sela koji su mučili, silovali i ubijali Hrvate i ostalo ne-srpsko stanovništvo?
- kada će ista priznati i javno reći da su upravo u Negoslavcima bili logori ili takozvani "kućni pritvori" u kojima su se činili gore navedeni zločini i ispitivanja?
"Poštovana" zastupnice,
Upravo na današnji dan 1991.godine moja obitelj i ja odvedeni smo iz našeg sela (Sotin) u vaše selo (Negoslavci) gdje smo 2 dana ispitivani i mučeni. Gdje su moju majku silovali vaši sunarodnjaci. Vaš sunarodnjak je rekao tada da se mog tatu stavi na prvo mjesto za ubijanje! Upravo vaši mještani su odveli mog tatu na današnji dan i ubili ga. Njegove posmrtne ostatke do dana današnjeg nismo pronašli. A vaši sumještani jako dobro znaju istinu o tome. Kada ćete o tome pričati u Hrvatskom saboru? U vašem selu su mnogi ubijeni. Većinu i dalje tražimo.
Kako vas nije sramota pričati o nazivima ulica u našoj domovini, a u isto vrijeme prešućivati zločine koje su činili vaši mještani i sunarodnjaci?! Jer i prešučivanje je isto zločin. A svi dobro znamo da Negoslavci nisu New York i da svi znate sve!!
"Poštovana" zastupnice, sramite li se kada se pogledate u ogledalo? Bojite li se Božjeg suda?
Ako do sada niste, mislim da je krajnje vrijeme da toga postanete svjesni. Svakog od nas čeka Božji sud i pravda."

Izvor: Sandra Rapčak-fb/Foto:Fah

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.