Sarajevska analitičarka hrabro i otvoreno: Ako je RH agresor u BiH zašto je Alija primio odlikovanje od Tuđmana

21.03.2023. 18:00:00

Činjenicu da Konakovića napadaju iz SDA i DF-a jer nije nastavio s hranjenjem monstruozne laži o agresiji Hrvatske na BiH primijetila je sarajevska analitičarka Ivana Marić

Dino Konaković  nedavno je bio gost u emisiji Nedjeljom u 2 na HRT-u kod  Aleksandra Stankovića . Teme o kojima su razgovarali bile su razne.

Rekao je ministar vanjskih poslova BiH i lider stranke Narod i pravda kako je nepošteno da Hrvati ne mogu izabrati svog člana Predsjedništva.
Stanković se, nažalost, nije dosjetio da ga pita što je s domovima naroda na federalnoj i razini BiH. Razgovarali su io dnevno-političkim temama, uspostaviti vlast,  Bakiru Izetbegoviću . U dijelu sarajevske javnosti najviše pažnje je privuklo ono o čemu Stanković i Konaković – nisu razgovarali.

Naime, Konaković je na upit o agresiji Hrvatske na BiH, monstruoznoj tezi koju gura dio bošnjačkih političara i intelektualaca, odbio odgvoriti. Nije rekao ni da ni ne. Nije mogao reći ne zbog svoje biračke baze i bjesnih krvožednih medijskih pasa koji bi ga rastrgali ili barem pokušali rastrgati, a nije mogao reći ni da jer bi onda izgubio na vjerodostojnosti i priča o bošnjačko-hrvatskom partnerstvu i pomirenju bi pala u vodu.

Pričao je Konaković u odnosu na HDZ-om BiH kazavši kako je predsjednik te stranke Dragan Čović uvažio sve dogovore koji su kao partneri imali.

Činjenicu da Konakovića napadaju iz SDA i DF-a jer nije nastavio s hranjenjem monstruozne laži o agresiji Hrvatske na BiH primijetila je sarajevska analitičarka Ivana Marić o čemu se oglasila na društvenoj mreži Facebook.

“Vidim iz SDfA (zajednički naziv za Bakirovu SDA i Komšićev DF, op. a. Bild.ba) zdušno napadaju Elmedina Dinu Konakovića jer nije želio reći da je Hrvatska izvršila agresiju na BiH.

Čudi me onda zašto je  Alija Izetbegović , predsjednik Predsjedništva BiH, 1995. godine od Franje Tuđmana, predsjednik  agresorske države  prihvatio odlikovanje kraljice Jelene s lentom i Danicom, koje mu je uručeno 'za doprinos uspostavljanju povjerenstva između hrvatskog i bošnjačko-muslimanskog naroda, u suradnji u otporu agresiji i uspostavi hrvatsko-bošnjačke Federacije te izgradi njezine Konfederacije s Republikom Hrvatskom.'

Nije valjda da Izetbegović nije znao da je Hrvatska  agresor  na BiH?”, napisao je Marić.

 

Izvor: crodex.net/Foto: Screenshot

Izvorni autor: crodex.net

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.