Sastav za Sloveniju: Dalić radi novi redizajn udarne postave, bivši i sadašnji hajdukovci u bitnoj ulozi?

06.09.2021. 12:00:00

Kako Kek sada vjerojatno očekuje 4-2-3-1, hoće li Dalić ponovno ići na faktor iznenađenja?

Luka Modrić Ante Budimir definitvno neće igrati jer nisu ni došli u Split zbog ozljeda aduktora, Dominik Livaković je također u problemima, zato nije nastupio u Slovačkoj, a bilo bi doista iznenađujuće ekspresno da se oporavi za Poljud. Zlatko Dalić morat će sastaviti momčad bez njih, a upitan je i Joško Gvardiol, koji je u Moskvi osjetio problem s mišićem.

Dalićeva je stara praksa iz Lige nacija da rotira momčad više nego je činio ranije kad se igraju tri utakmice u manje od tjedan dana, a nakon što je u Bratislavi u prvi sastav stavio Ivušića, Ivanušeca, Oršića i Čolaka, novi redizajn startne postave najavio je za Split.

Bivši i sadašnji igrači Hajduka Ivan PerišićMario Pašalić Marko Livaja trebali bi na Poljudu imati bitnu ulogu. Ako negdje vole igrati, to je splitski stadion… I za navijače Hajduka njihov nastup daje dodatan začin bitnoj utakmici Vatrenih protiv Slovenije i Matjaža Keka.

Nikola Vlašić rado istrči na Poljud, ali kako je izbornik konstatirao da je umoran, a bio je starter u dvije utakmice, vjerojatno će na početku sjediti na klupi. To bi se moglo dogoditi i nekadašnjem kapetanu Hajduka Josipu Juranoviću. Iako je Dalić spomenuo Juranovića, Sosu, Vlašića te Kovačića i Brozovića kao one koji su se dosta potrošili i ne bi trebali ponovno startati, pitanje je kako može kvalitetno sastaviti vezni red bez Brozovića i Kovačića. Pogotovo Brozovića. Za veznjaka Intera je ionako davno Ante Čačić kazao da se “odmara dok trči“.

Vatreni su sa Slovenijom u Ljubljani igrali u rombu, poraženi su 1:0, napadački nisu bili opasni i recenzije su bile negativne. Kako Kek sada vjerojatno očekuje 4-2-3-1, hoće li Dalić ponovno ići na faktor iznenađenja, kako je objasnio razlog za romb u Moskvi ili će postaviti 4-2-3-1? Neovisno što nema klasičnu špicu, osim Čolaka koji nije pokazao puno u Slovačkoj.

Bekovi koje ima na raspolaganju, osim Juranovića i Sose, su Uremović desno te Gvardiol, bude li fit i Barišić lijevo. Hoće li Barišić dobiti šansu ili će totalno ostati na margini?

image
 SN

Izvor: sportske.hr/Foto: fah

Izvorni autor: Dražen Antolić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.