SDSS MORA BITI IZBAČEN IZ VLADE RH-a

28.08.2019. 14:00:00

Premijer Plenković i Vlada ne bi smjeli dvojiti niti jedne sekunde na koji način trebaju postupiti nakon skandalozne izjave Milorada Pupovca kako je Hrvatska postala čimbenik nestabilnosti u regiji jer se u njoj promovira nesnošljivost prema drugim narodima i pokušava rehabilitirati ustaštvo!?
SDSS i Milorad Pupovac MORAJU NAPUSTITI VLADU, a DORH i MUP, postupiti sukladno kaznenom zakonu RH-a!
Ustav RH-a kaže: ''Protuustavne su političke stranke koje svojim programom ili nasilnim djelovanjem smjeraju podrivanju slobodnog demokratskog poretka ili ugrožavaju opstojnost Republike Hrvatske.''
SDSS-u, Vojislavu Stanimiroviću, Miloradu Pupovcu, Srpskim Novostima i svim drugim remetilačkim faktorima koji potječu iz istog legla su Hrvatice i Hrvati puno puta ''okretali i drugi obraz', ali velikosrbovanju i četnikovanju očito nema kraja!'
'90 su fizički nasrnuli na živote i imovine vođeni mržnjom i netrpeljivošću prema Hrvatskoj, Hrvaticama i Hrvatima! Taj isti Stanimirović, koji je bio i jedan od osnivača SDSS-a 1993. godine,  objavio je u okupacijskim novinama "Vojska Krajine"("BK") broj 7-8, na str. 43., pod naslovom "Bolnica u pravom ruhu" i članak u kojem prva rečenica glasi: "Tog 18. novembra 1991. pao je i posljednji bastion, posljednje uporište ustaške vlasti u Vukovaru - vukovarska bolnica. Njenim padom oslobođen je i sam grad Vukovar..."
Nije li već tada bilo jasno da SDSS nikada Hrvatsku i Hrvate nisu smatrali poželjnim sugrađanima nego ustašama a Hrvatsku ustaškom državom! Da apsurd bude veći nakon mirne reintegracije Podunavlja i u Sanaderovo vrijeme ulazi u HR vladu kao koalicijski partner!
Milorad Pupovac je i 2017. godine u Hrvatskome državnom saboru na sjednici Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav izjavio kako ne postoji zakonski okvir po kojem bi kokarda kao simbol četništva, četništvo, te njegovi sljedbenici i ideologija bili sankcionirani u Hrvatskoj i ako su bili pored JNA glavni akteri srbočetničke agresije na Hrvatsku!? I opet nikome ništa ! Pa i izvješće SOA-e RH iz 2016. o porastu velikosrpskog i četničkog ekstremizma u Hrvatskoj ignorira se.
Za sve laži, podvale, spletke i nacionalnu netrpeljivost okrivljuju se Hrvati!? Pardon! USTAŠE!?
Hrvatska se danas nalazi u shizofrenoj situaciji, obrnutoj perspektivi u kojoj se velikosrpskom ideologijom razara hrvatska državnost i nacija, te je jedino ispravno rješenje da SDSS bude izbačen iz vladajuće koalicije, makar i po cijenu novih izbora!
Premijeru Plenkoviću! Vaša dužnost je, a i Ustav RH-a to nalaže, žurno sankcionirati takvo ponašanje!? Dužnost Vam je zaštititi srpsku manjinu koja nema baš nikakve veze s ovom propagandnom velikosrpskom mašinerijom kojoj je jedini cilj podrivanje slobodnog demokratskog poretka i ugrožavanje opstojnosti Republike Hrvatske !
Premijeru! Za bilo kakav sukob, potrebno je dvoje! Razlika je jedino u tome što jedna strana napada, a druga strana se brani! U ovoj priči Milorad Pupovac nije strana koja je napadnuta i brani se, nego su to Hrvati i Republika Hrvatska! Milorad Pupovac i srpska manjina nisu jedno te isto!

***Mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije Portala Dnevnih Novosti

Izvor: Mira Šimić Marković-FB/Foto:Fah/PDN

Izvorni autor: ‎Mira Šimić Markanović‎

Autor: