SEDMORICI VOJNIKA PRIJETI IZBACIVANJE: Nakon stegovne prijave slijede sankcije

08.02.2022. 21:05:00

Sedmorica hrvatskih vojnika koji su prošli mjesec bili pozitivni na kokain i marihuanu stegovno su prijavljeni te im prijeti izbacivanje iz sustava.

“U razmaku su od 20-30 godina, uglavnom mladi vojnici. Nemamo tih podataka da su oni posjedovali drogu, to se nije istaknulo”, rekao je brigadir Vlado Kovačević iz Samostalnog sektora za vojno policijske poslove za Novu TV.

Radi se o pripadnicima jedne od poznatijih gardijskih brigada.

“Prošli su liječnički pregled, što znači da konzumant na droge i onaj koji ih koristi, koristi ih privremeno”, kazao je brigadir Kovačević.

“Ako test potvrdi da je pozitivan, slijedi stegovna sankcija, a to je prekid radnog odnosa ili nečastan otpust. Na taj način šaljemo poruku – ili ćete konzumirati drogu ili ćete imati sigurno radno mjesto”, komentirao je.

Izvor: 7dnevno/PDN/Photo:vlada.gov.hr

Izvorni autor: 7dnevno/Nova TV

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.