Seks skandal u jednoj od najmoćnijih vojski svijeta: ‘Pa ne možeš imati spolni odnos s teroristom!‘

30.09.2023. 19:03:00

Izraelski mediji tvrde da je ročnica priznala fizičku bliskost s Palestincem koji je izveo smrtonosni napad na izraelske civile

Izraelskim ročnicama bit će zabranjeno obavljanje dužnosti čuvarica zatvora nakon optužbi da je jedna od njih imala spolne odnose s palestinskim zatvorenikom.

Izraelski mediji tvrde da je ročnica priznala fizičku bliskost s Palestincem koji je izveo smrtonosni napad na izraelske civile.

Riječ je ročnici koja obavlja vojnu službu, a ona je obavezna za većinu Izraelaca. Žene moraju odslužiti barem dvije godine, a muškarci 32 mjeseca.

Nije poznato ime ročnice, kao ni zatvorenika koji služi doživotnu zatvorsku kaznu.

Sud koji se bavi slučajem naredio je da se ne otkrivaju drugi detalji, uključujući lokaciju zatvora.

Izraelski mediji također su izvijestili da je tijekom saslušanja ročnica, koja je uhićena, ustvrdila da su i četiri druge žene također imale intimne odnose s istim muškarcem.

Palestinski zatvorenik premješten je iz svoje ćelije u posebno krilo uoči ispitivanja, rekla je Izraelska zatvorska služba (IPS).

U petak, čelnica IPS-a, Katy Perry i ministar nacionalne sigurnosti Itamar Ben-Gvir najavili su da vojnikinje više neće obavljati dužnost čuvanja strogo čuvanih zatvora u kojima se nalaze palestinski "teroristi".

Izraelski mediji su citirali Ben-Gvira koji je rekao da do sredine 2025. godine "nijedna vojnikinja neće ostati u krilima sigurnosnih zatvora".

Bilo je opetovanih poziva da se zaustavi služenje izraelskih vojnikinja u strogo čuvanim izraelskim zatvorima. Međutim, kako nije bilo dovoljno osoblja da zamijeni vojnikinje, to se nije ostvarilo.

Prošle godine izraelski ministri naredili su istragu nakon skandala u jednom zatvoru kad su palestinski zatvorenici navodno napastovali i silovali vojnikinje koje su radile kao čuvarice zatvora te da su neki viši zatvorski dužnosnici "podvodili" ročnice.

Izvor: jutarnji.hr/Foto:AFP

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.