"ŠEKSOVA OSVETA?" Šef osječkog suda Vrban: Odbio sam dati pozitivno mišljenje Šeksovoj kćeri

17.10.2024. 08:55:00

Predsjednik osječkog Županijskog suda Zvonko Vrban potvrdio je u srijedu medijske napise da je bio na ispitivanju u Uskoku, ali o razlogu i sadržaju ispitivanja nije ništa želio komentirati.

Mogu potvrditi da sam bio na ispitivanju, ali ništa više od toga neću komentirati, rekao je Vrban Hini.

Za Jutarnji list je Vrban rekao: 'Točno je da je Vladimir Šeks od mene preko posrednika tražio da njegovoj kćeri Zrinki Šeks Poštić dam pozitivno mišljenje u izboru za predsjednika Općinskog suda, što sam ja odbio jer smatram da je u svom radu počinila kaznena djela zloupotrebe položaja i ovlasti. Potom me po istom posredniku zamolio da ne dam nikakvo mišljenje', dodao je i da se nedavanje mišljenja u zakonu tretira kao da je dao pozitivno mišljenje.

Po napisima u medijima, Vrban je u utorak pozvan u sjedište Uskoka u Zagrebu, kako bi kao okrivljenik dao iskaz o kaznenim prijavama koje su protiv njega podnesene zbog osnovane sumnje u trgovanje utjecajem.

Vrbana se, prema neslužbenim informacijama, sumnjiči da je kao predsjednik osječkog Županijskog Osijeku radio pritisak na predsjednicu osječkog Općinskog suda Zrinku Šeks Poštić i sada umirovljenu sutkinju toga suda Doricu Krnic Miloš, kako bi donosile presude prema njegovoj želji.

Sutkinja Šeks-Poštić prijavila je Vrbana jer je tražio da donese odluku u korist djelatnika osječkog-baranjskog Zavoda za javno zdravstvo Josipa Milasa u tužbi protiv te ustanove iz 2018. godine, a Krnic Miloš ga je prijavila da je od nje tražio presudu u korist tvrtke "Eurokamen" u tužbi protiv Nogometnog kluba Osijek. 

Vrban je u međuvremenu opovrgnuo navode iz tih prijava u očitovanju predsjedniku Vrhovnog suda Radovanu Dobroniću te Ministarstvu pravosuđa i uprave, navode mediji.

Izvor: tportal/Foto: fah

Izvorni autor: I.Ba./Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.