SHNL Osijek matirao Varaždin u četiri minute, Mierez podebljao golgeterski konto

25.05.2024. 19:45:00

Utakmicu 36. kola HNL-a između Varaždina i Osijeka pratimo iz minute u minutu

VARAŽDIN - OSIJEK 0:2 (Mierez 65., Bukvić 69.)

VARAŽDIN: Silić - Škaričić (od 81. Mištrafović), Nekić????, Ba???? - Vukčević, Lusavec, Postonjski, Boršić (od 81. Težak) - Šego (od 56. Levanić), Dabro (od 70. Poldrugač), Drožđek (od 70. Gudelj)

OSIJEK: Kolić - Duarte, Bralić, Jurišić - Omerović (od 59. Guedes), Cokaj (od 59. Jugović), Nejašmić, Bukvić⚽ - Pušić (od 90. Vrbanac) - Matković (od 72. Fućak????), Mierez⚽(od 90. Almasi)

POGOTKE POGLEDAJTE OVDJE


U sunčanom Varaždinu svoju posljednju utakmicu ove sezone odigrali su Varaždin i Osijek. Odigrala se dobra i zanimljiva utakmica koja je na kraju pripala Osijeku, koji je slavio rezultatom 2:0.

Popularno zvani derbi Drave u ovom 36. kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige nije imao nikakav značaj za prvenstvenu tablicu, s obzirom na to da su i Osijek i Varaždin bez obzira na ishod utakmice imali osigurane svoje konačne pozicije na ljestvici, četvrtu gosti, šestu domaći. Da je tako, pomalo se dalo primijetiti i na travnjaku gdje se igralo bez oštrijih prekršaja, razigrano i bez opterećenja.

Na prvi ozbiljniji pokušaj nije se previše dugo čekalo - u 11. minuti pokušao je kapetan Postonjski snažnim udarcem izvana, ali njegov udarac lijevom nogom bez problema obranio je Kolić. Već tri minute kasnije, Varaždinci su ponovno jako opasno zaprijetili. Lijepo su domaćini kombinirali po desnoj strani, a napadu se priključio i branič Luka Škaričić čiji je udarac završio na vratnici. Ispostavilo se da je to bila i najbolja prilika prvog poluvremena.

Iako je Osijek imao više loptu u nogama nakon prvih 45 minuta, momčad koja je stvarala šanse bila je - Varaždin. Tako je u 25. minuti zaprijetio još jedan stoper Varaždina - Nekić je s 20-ak metara jako dobro pucao, ali je lopta ipak završila malo pored gola.

Gosti su prvi puta ozbiljnije zaprijetili preko 18-godišnjeg Matkovića u 27. minuti. Akcija preko lijeve strane osječkog napada završila je ubačajem u šesnaesterac, a centaršut je glavom uhvatio mladi Matković te je lopta nezgodnom putanjom malo prošla pored gola. Prije odmora, Varaždinci su ponovno zaprijetili, ovaj put nakon greške u gostujućoj obrani. Na sredini terena loše je loptu procijenio Jurišić, što je stvorilo prostora za brzog Drožđeka. Varaždinska devetka sjurila se prema golu Osijeka, ali na kraju s 20-ak metara loše i neprecizno puca iznad osječkih vrata.

Varaždinci su svjesno prepustili kontrolu nad loptom gostima i kao već puno puta ove sezone oslanjali se na svoje jako dobre kontranapade i brzu tranziciju. Čvrsti i organizirani blok Varaždina gosti u prvom poluvremenu nisu uspijevali probiti, dok je Varaždin većinom prijetio udarcima izvana.

U drugom poluvremenu Osijek je nastavio s posjedom lopte, ali ovaj put su odmah i zaprijetili. Već u 49. Pušić je jako dobro potegnuo, ali se na varaždinskom golu jako dobrom intervencijom iskazao Silić, koji je u ovoj utakmici dobio priliku ispred Olivera Zelenike, standardnog prvog vratara. Osijek je nastavio s blagom dominacijom, oslanjajući se većinom na ubačaje s bočnih pozicija, a jedna takva situacija se isplatila u 65. minuti.

Nakon što je tek ušao u igru, Guedes je s desne strane ubacio, a Mierez se bez problema odvojio od Baa te je glavom neometan zabio pored nemoćnog Silića. Smojin džoker s klupe Guedes nastavio je raditi probleme varaždinskoj obrani te je u 69. minuti ponovno odradio jako dobar posao na desnoj strani i dodao loptu Bukviću koji lijevom nogom neobranjivo pogađa za povećanje vodstva gostiju.

Varaždinci su pokušali odgovoriti udarcima izvana u 73. i 79. minuti - najprije je udarac Poldrugača obranio Kolić, da bi udarac Postonjskog završio izvan okvira gola. U ostatku dvoboja Varaždinci su većinom prijetili preko svojih svježih igrača, ali nije bilo potrebne koncentracije te je Osijek nakon 90 minuta zasluženo slavio svoju prvu pobjedu nad Varaždinom u četvrtom ligaškom sudaru ove sezone.

Izvor: Sportske novosti/Foto: NK Osijek

Izvorni autor: Mario Djak, SN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.