SJAJAN USPJEH ANE STOJANOVIĆ Hrvatska ima novu juniorsku europsku prvakinju u kick-boksingu!

10.09.2019. 21:25:00

Mlada Ana Stojanović je u finalnom dvoboju svladala aktualnu prvakinju Poljske i nekadašnju kadetsku svjetsku prvakinju Angeliku Sczepansku

Hrvatska kick-boksačica Ana Stojanović nova je juniorska Europska prvakinja u kategoriji do 70 kilograma, (disciplina Ringl – low-kick), nakon što je u mađarskom Győru u finalom dvoboju svladala aktualnu prvakinju Poljske i nekadašnju kadetsku svjetsku prvakinju Angeliku  Sczepansku.

Na Europskom prvenstvu sudjelovalo je 1.973 natjecatelja iz 39 europskih država, a hrvatsku reprezentaciju činilo je impresivnih 72 boraca iz 29 najboljih hrvatskih klubova.

Mlada Ana je inače članica splitskog Pit Bull Gyma, no trenira u Zagrebu u TKD Spiritus, gdje joj je trener – njen vlastiti otac, Dražen Stojanović.

Valja naglasiti kako se Ana dugo vremena bavila taekwondoom, no izrazila je želju okušati se u kick-boksingu, što se pokazalo punim pogotkom, a Hrvatska je dobila još jednu iznimno uspješnu mladu sportašicu, koja će, vjerujemo, učiniti mnogo i u seniorskoj karijeri, kao i na svjetskoj sceni.

Izvor: cronika.hr/Foto:Dražen Stojanović, PDN

Izvorni autor: Dino Stanković

Autor: