SKEJO UZVRAĆA UDARAC, ’10. TRAVNJA, ŠTO JE TU LOŠE?’ Žestoko prozvao savez: ‘Hosovci koji se ograđuju samo žele državnu si*u’

12.04.2022. 14:20:00

'RAOS JE BIO ISKREN'

Nakon obljetnice 9. bojne HOS-a koja je obilježena 10. travnja ove godine u Splitu, u redovima ove postrojbe došlo je do usijanja.

AUTOR: Snježana Vučković / Dnevno.hr

Naime, nemali dio HOS-a ogradio se od izjave poslanika ministra branitelja Matka Raosa koji je tom prigodom izjavio kako Hrvatske ne bi bilo “da nije bilo 10. travnja 1941. godine”.

Hosovac prozvao Skeju, ovaj mu odgovorio

Savez Udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga za naš je portal potvrdio neslaganje s tom izjavom pri čemu je predsjednik Borislav Barišić izrazio negodovanje zbog “stavljanja HOS-a u kontekst ustaštva i Drugog svjetskog rata”.

Tom prilikom Barišić je kazao kako je za taj “imidž” djelomično kriva i sama 9. bojna objasnivši nam kako “Rafael vitez Boban” uopće nije njezin službeni naziv. Posebno se obrušio na Marka Skeju opisujući ga kao sebeljubivu osobu koja je sama sebe proglasila vitezom”.

Marko Skejo: “Taj savez je interesna skupina koja podilazi Ministarstvu branitelja”

Pitali smo Marka Skeju što on misli o ograđivanju Saveza Udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga od Raosove izjave:

“Mi uopće nismo u tom savezu. Koje su postrojbe uopće u tom savezu? Bili smo u početku, ali smo ubrzo izašli jer smo shvatili kako je riječ o interesnoj skupini koja želi olako živjeti na državnoj sisi. Pritom ne gledaju kome moraju podilaziti, a ovoga puta plešu kako svira Ministarstvo branitelja. To su Đapićevi ljudi koji za svoja djelovanja dobivaju benefite, gazeći pritom po svojim idealima”, kaže Marko Skejo.

Skejo kaže da je “Raos bio iskren”

On dodaje kako ovoga puta neće “ići đonom”, te kako ne misli dodatno raspirivati vatru unutar HOS-a, no svakako će, kaže, u miru sastaviti priopćenje koje će ovih dana odaslati medijima. Na kraju se još jednom osvrnuo na ograđivanje od Raosove izjave:

“Ne znam što je loše u njegovim riječima. Raos je ratni pilot i legenda ratnog zrakoplovstva. Za razliku od drugih, on je samo bio iskren”, zaključuje Marko Skejo.

Izvor: Dnevno.hr/Foto:Screenshot/rtl

Izvorni autor: Snježana Vučković/Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.