Škoro dogovorio suradnju s Hasanbegovićem, pregovara s Mostom i Suverenistima

04.05.2020. 15:22:00

Čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro položio je u ponedjeljak vijenac u znak sjećanja na žrtve komunizma, a u tome mu se pridružio bivši predsjednik Bloka za Hrvatsku Zlatko Hasanbegović. Tom je prilikom Škoro komentirao aktualne događaje te najavio potencijalnu suradnju na desnici

Vijenac su položili u povodu 40. obljetnice smrti Josipa Broza Tita i svibanjske obljetnice pokolja u Gračanima, prenosi N1 televizija. Škoro je na pitanje novinara odgovorio kako insignije HOS-a koje su koristili branitelji u Domovinskom ratu nisu jednake onima korištenim u Drugom svjetskom ratu.

'Činjenica je da su 1990., 1991., pa i nadalje, postojale postrojbe koje su bile legalne postrojbe HOS-a, a koje imaju te insignije koje imaju. Komisija je vrlo rezolutno rekla da se u situacijama kada se komemorira, posebice pripadnike HOS-a koji su dali svoj život za ovu našu državu, taj pozdrav uvažava zbog činjenice da je dobio drugu konotaciju u vrijeme Domovinskog rata', rekao je Škoro.

Dodao je i kako se zna kome je pripadao pozdrav 'za dom spremni' iz vremena 1941.-45. i što je tada značio, ali da se ne može stavljati znak jednakosti.

'Hrvatski branitelji ne bi trebali nikome ići na živce i ne bi trebali biti predmet razdora. Aktualni predsjednik pljeskao je zastavi HOS-a kada je ona bila u legalnom mimohodu svih postrojbi koje su imale taj mimohod, mislim 2015. godine', rekao je Škoro.

U odgovoru na novinarska pitanja Škoro je potvrdio da je dogovorio zajednički nastup na parlamentarnim izborima sa Zlatkom Hasanbegovićem, kao i da o koalicijskoj listi razgovara sa Suverenistima, Mostom te drugim pojedincima i političkim opcijama, a potvrdio je i da se razgovara s čelnicom udruge U ime obitelji Željkom Markić te dodao kako ne vidi razloga da se ona ne priključi Domovinskom pokretu.

'Razgovaramo sa svima koje ste spomenuli (Most, Suverenisti, op.a.), razgovaramo s mnogim drugim pojedincima i političkim opcijama, a u javnost ćemo izlaziti kako se uspijemo formalno-pravno dogovoriti. Pregovori s Mostom i Suverenistima još uvijek traju, a pregovori s gospodinom Hasanbegovićem bili su vrlo kratki i vrlo učinkoviti', rekao je Škoro. Na pitanje je li razgovarao sa Željkom Markić rekao je kako su neki članovi Domovinskog pokreta razgovarali s njom, ali da još nije dobio povratnu informaciju o tim razgovorima te da ne vidi razloge zbog kojih im se ona ne bi priključila.

Izvor: tportal.hr/Foto:Domovinski pokret

Izvorni autor: V. Mo. / Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.