Škoro: Pozdravljamo presudu da 'Za dom spremni' u pjesmi nije prekršaj, to je bio apsurd

03.06.2020. 20:26:00

Apsurd je da se to uopće dovodilo u pitanje, posebno kada znamo da se slobodno maše jugoslavenskim, ali i komunističkim simbolima. Nikada ne smijemo zaboraviti tko je zaslužan za našu slobodu, smatra Škoro

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro reagirao je na presudu Visokog prekršajnog suda po kojem uzvik 'Za dom spremni' na početku "Bojna Čavoglave" Marka Perkovića Thompsona nije prekršaj.

Škoro je istaknuo da je pjesma simbol Domovinskog rata i da je apsurd što se poklič uopće dovodio u pitanje.

- Domovinskom pokretu Domovinski rat je svetinja. Zato pozdravljamo presudu po kojoj pozdrav Za dom spremni u pjesmi Bojna Čavoglave, simbolu Domovinskog rata, nije prekršaj. Apsurd je da se to uopće dovodilo u pitanje, posebno kada znamo da se slobodno maše jugoslavenskim, ali i komunističkim simbolima što je protivno rezoluciji Vijeća Europe 1481, a groblja krase spomenici četničkim vojvodama. Nikada ne smijemo zaboraviti tko je zaslužan za našu slobodu, kao ni tko je odgovoran za našu patnju i kakve simbole je nosio - napisao je Škoro na Facebooku.

Podsjećamo, na sjednici o kontroverznom pokliču odlučivalo je 20 sudaca Visokog prekršajnog suda. Iako Ustavni sud ima drugačiji stav, pozdrav 'Za dom spremni' u Thompsonovoj pjesmi više nije prekršaj.

Izvor: 24sata/Foto:Igor Kralj/PIXSELL

Izvorni autor: Boris Trifunović

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.