Škoro: U Hrvatskoj nije prihvatljivo biti uspješan poduzetnik i političar. Kod nas se politikom bave gologuzi i nesposobni

24.03.2020. 16:06:00

Miroslav Škoro više nije suvlasnik informatičke tvrtke Omega software, u kojoj je imao pet posto udjela, a koja je jednako dizala buru u javnosti.

Da je prodao pet postotni udio u Omega softwareu predsjednik Domovinskog pokreta objavio je kad je objavio svoju imovinsku karticu.
‘Nisam želio biti uzrok njene propasti’

“Odustao sam od vlasništva zbog pritiska medija, o toj se tvrtki koja ima više od stotinu vrhunskih inženjera pisalo kao da je moja. Moje ime isticalo se kao da sam vlasnik 50 posto ili 100 posto tvrtke, što pokazuje neznanje novinara, ili nešto drugo, jer se znalo koliki udjel imam. Bio sam vlasnik pet posto Omege softwarea i više nisam jer sam vidio da sam postao teret tvrtki, koja je zbog mene počela gubiti poslove. Nisam želio biti uzrok njezine propasti”, pojasnio je Miroslav Škoro za Lider svoju odluku naglašavajući da mu je žao jer je riječ o kvalitetnoj tvrtki.

Dodao je kako ne može biti neostrašćen zbog toga, ali kako je izlaskom iz vlasništva Omege softwarea spasio mnogo radnih mjesta.

“Izaći ću i iz ostalih svojih poslova da bih se mogao neopterećeno baviti politikom jer u Hrvatskoj nije prihvatljivo biti uspješan poduzetnik i političar. U Hrvatskoj se samo ‘gologuzi’ bave politikom jer tako zarađuju i nesposobni vode državu koja kontrolira 60 posto gospodarstva “, rekao je Škoro te istaknuo da je vlasnik i dva paketa dionica Hrvatskog Telekoma te pita bi li zbog toga trebala propasti i ta tvrtka.

Izvor: 7dnevno/Foto:Matija Djanjesic/Cropix

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.