Slaven Belupo šokirao Hajduk! Bivši hajdukovac im zabio i asistirao

31.10.2021. 17:00:00

Livaja u 96. propustio donijeti bod, Gustafsson će nakon ovog poraza vrlo teško sačuvati stolicu...

SLAVEN BELUPO - HAJDUK 3:2 (Laušić 2', Krstanović 34', Mlinarić 84' / Livaja 66', Biuk 86')

SLAVEN BELUPO (4-3-1-2): Čović – Zapata (od 88. Utin), Zirdum, Van Bruggen, Soldo – Glavčić (od 69. Bosec), Marina, Caimacov (od 79. Zvonarek) – Laušić (od 79. Mlinarić) – Bogojević, Krstanović (od 88. Goda)

HAJDUK (4-2-3-1): Kalinić - Lovrencsics, Katić, Elez, Melnjak - Kačaniklić (od 72. Dimitrov), Atanasov (od 60. Čalušić) - Fossati, Sahiti (od 60. Biuk), Livaja - Ljubičić (od 89. Diamantakos)

U susretu 14. kola Prve HNL Slaven Belupo je u Koprivnici pobijedio Hajduk sa 3-2 ostvarivši tek drugu pobjedu ove sezone nakon što je u prvom kolu na gostovanju porazio Dinamo.

Golove za momčad iz Koprivnice zabili su Marin Laušić (2), Ivan Krstanović (34) i Mihael Mlinarić (83), dok su za Hajduk mrežu tresli Marko Livaja (66) i Stipe Biuk (86).

Bio je to Krstanovićev 112. pogodak čime je postao treći najbolji strijelac u povijesti Prve HNL. Ispred njega su još Igor Cvitanović sa 126 i Davor Vugrinec sa 145. golova.

Slaven je otvorio sezonu priredivši iznenađenje na stadionu Maksimir pobjedom protiv prvaka Dinamo (2-), a potom je u idućih 12 gola upisao tek četiri remija i čak osam poraza. Post je trajao sve do ogleda protiv Hajduka koji je doživio već četvrti poraz ove sezone.

Domaćin je šokirao Hajduk već u 2. minuti susreta. Bila je to akcija u četiri poteza. Vratar Čović je ispucao loptu, Krstanović je prenio glavom do Zapate, a ovaj glavom gurnuo do Laušića koji je sjajno opalio i pogodio za vodstvo. Laušić je inače, rođeni Splićanin koji je igrao za U-17 momčad Hajduka.

Hajduk je nakon početnog šoka, povezao konce igre i počeo pritiskati, no umjesto izjednačenja vidjeli smo pogodak za 2-0. Ponovo je u jednoj od glavnih uloga bio Laušić koji se probio po desnoj strani, te odigrao povratnu loptu do Krstanovića koji je zabio za 2-0.

Hajduk se vratio u život u 66. minuti golom Marka Livaje, a isti je igrač u 75. bio korak do izjednačenja. Sjajno je opalio iskosa, no Čović je sjajno obranio.

U trenucima velikih naleta gostiju, Slaven je u 84. minuti zabio za 3-1 napravivši veliki korak prema pobjedi. Antonio Bosec je probio po lijevoj strani i povratnom loptom pronašao Mihaela Mlinarića koji je pogodio za 3-1. Pomogao mu je i stopera Hajduka Dimitrova od kojeg se lopta odbila i prevarila Kalinića.

Samo tri minute kasnije Biuk je smanjio na 2-3 produživi nadu gostima. Mladi krilni napadač Hajduka lijepim udarcem je pogodio suprotni kut nemoćnog Čovića. U posljednjim trenucima susreta Hajduk je zabio za 3-3, no sudac Jović je poništio pogodak zbog prekršaja u napadu.

Izvor: sportske.hr/Foto: Pixell

Izvorni autor: SN /Foto: Vjeran Zganec Rogulja

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.