Snažan govor Ante Gotovine svojim suborcima o Domovini i Bogu

08.03.2021. 08:09:00

Društvenim mrežama širi se inspirativan i snažan govor generala Ante Gotovine o žrtvi branitelja, domovini i Bogu kojeg je uputio svojim suborcima na druženju u Pakoštanama u subotu.

“Kao vojnici, gledajmo sjever. Sjever je orijentir. I kad gledamo sjever, vidimo Hrvatsku. Hrvatska je kao jedna ptica, s dva krila. Na krajnjem desnom krilu vidimo Vukovar, vas ljude koji ste večeras s nama. Na krajnjem lijevom krilu vidimo Dubrovnik i vidimo naše dubrovačke branitelje. Našli ste se zajedno, negdje na pola puta, s braniteljima iz Pakoštana” – rekao je Gotovina i nastavio:

“Mi imamo domovinu. Država može biti i ovakva i onakva. Možemo biti sretni, zadovoljni, nezadovoljni, s pravom. Možemo gledati kritički, s pravom, ali ta naša kritika mora biti konstruktivna, nikad destruktivna. Kritika je dobrodošla za ljude koji znaju slušati i takvu državu imamo, ali ono što je najvažnije, imamo domovinu. Ako je netko nešto za nju dao, to ste vi, branitelji. A temelj domovine je Domovinski rat. To zanijekati nitko ne može. Ne može nitko nikad poništiti ono što je domovina, jer domovina je u našim srcima i mi je imamo”, kazao je Gotovina.

“No ništa od toga ne bi bilo da nije gospodara povijesti. Jedini i pravi gospodar povijesti od početka, dana i do vijeka, do kraja svijeta je On” – poručio je Gotovina, praćen pljeskom okupljenih branitelja.

“I jedino Njemu i jedino s Njim nikada ne smijemo biti neprijatelji, jer pripadamo Njemu! On se brine o nama i to najbolje osjećamo kada smo ‘dole’. Kad nam je dobro zaboravimo i znamo zatvoriti vrata, ‘ajde nemoj nas zanovjetati’ kažemo negdje u sebi, pa se sjetimo koliko smo grešni ljudi, ali smo samo ljudi, i zato On je Bog i gospodar povijesti. I zato neka nas On čuva i našu domovinu, naše obitelji i naše zajedništvo” – zaključio je Gotovina.

Izvor: Narod

Izvorni autor: mt/snimka zaslona

Autor: