SNJEŽANA PETIKA: 'Cure su se dogovorile, Pijević ostaje na golu dokle god joj ide'

16.04.2021. 19:32:00

Tea Pijević ostat će na golu dokle god joj ide, tako su se cure dogovorile. Kad Pijević osjeti da to nije to, sama će se maknuti. Ivana Kapitanović je trenerica golmanica, rekla je izbornica Snježana Petika

Nakon pobjede nad Nizozemskom 24-23 u srijedu u prvom susretu HEP Croatia Cupa, hrvatska ženska rukometna reprezentacija igrat će protiv Brazila. Utakmica je u petak u 20 sati u dvorani Žatika u Poreču.

Izbornika Nenada Šoštarića nema zbog korona virusa, a mijenja ga Snježana Petika, proslavljena hrvatska rukometašica.

- Imam razumijevanje i podršku svih cura i sve ide prema planu. Pomažu mi cure u pripremama utakmica, sve su pametne, lijepo odgojene i iskusne i s njima nemam baš nikakvih problema - rekla nam je Petika pa dodala:

- Čula sam se sa Šoštarićem uoči Nizozemske i nije imao neke posebne zahtjeve, ali je naglasio da mu je rezultat bitan. Nakon utakmice se nismo čuli. O Brazilkama ne znamo puno, znamo da par njih igra u dobrim klubovima i to je to - kazala je Petika.

Poreč: Hrvatske rukometašice protiv Nizozemske u HEP Croatia Cupu
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Osvrnula se zamjenica izbornika još malo na utakmicu s Nizozemskom.

- U početku smo imali problema jer nismo znali neke njihove igračice, ali brzo smo se adaptirale. Kombinirale smo zonu 3-2-1 i 6-0 i napravile razliku. Nekih pet-šest minuta prije kraja došlo je do pada koncentracije pa su Nizozemke smanjile na samo gol razlike, mogla je pobjeda biti i uvjerljivija.

Nominalno prva golmanica Ivana Kapitanović bila je protiv Nizozemske u ulozi trenerice golmana.

Tea Pijević ostat će na golu dokle god joj ide, tako su se cure dogovorile. Kad Pijević osjeti da to nije to, sama će se maknuti - kaže Petika.

Poreč: Hrvatske rukometašice protiv Nizozemske u HEP Croatia Cupu
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Petika je otkrila kakav je "zdravstveni karton".

- Marijeta Vidak ima problema s koljenom, a lakat muči Ćamilu Mičijević, ali nije ništa strašno. Moja velika želja je igračice zdrave vratiti klubovima.

Snježana je šest puta proglašavana najboljom rukometašicom Hrvatske, u Ligi prvakinja zabila je više od 500 golova i po mnogima je jedna od najboljih svih vremena. Pitali smo je ima li u aktualnom kadru reprezentacije neka rukometašica koja bi mogla doseći te visine.

Poreč: Hrvatske rukometašice protiv Nizozemske u HEP Croatia Cupu
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

- Teško je to uopće uspoređivati, ne volim takve nekakve usporedbe, ono su bila druga vremena - rekla je Petika kroz smijeh.  

Izvor: 24sata-hr/Foto: Pixsell/Canva

Izvorni autor: Željko Rukavina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.