Sosa se posuo pepelom: "Oprostite mi, ispao sam naivan. Stavljam se na raspolaganje HNS-u"

13.05.2021. 15:55:00

Borna Sosa objavio je priopćenje glede svoje odluke o nastupu za reprezentaciju Njemačke.

Prije nekoliko dana Borna Sosa objavio je kako zauvijek odlazi iz hrvatske nogometne reprezentacije te da će ubuduće nositi dres njemačke nogometne reprezentacije.

Dobio je putovnicu, veselio se pozivu Joachima Loewa za nadolazeći Euro 2020, a onda je stigla šokantna vijesti iz Njemačkog nogometnog saveza. Oliver Bierhoff, direktor svih reprezentacija Njemačke, objavio je da su odustali od Sose

Iako je dobio putovnicu, FIFA je stopirala veliki transfer zbog svog pravila 21, prema kojem Sosa nije smio zaigrati za bilo koju reprezentaciju Hrvatske stariji od 21 godine, a on je to napravio s 22 godine i deset mjeseci.

No čini se kako je Sosa odlučio priznati svoju pogrešku, uputio je ispriku svim navijačima hrvatske nogometne reprezentacije i HNS-u.

"Neću bježati od vlastite odgovornosti za situaciju u koju sam se doveo, iako sam u trenutku kad sam donosio odluku o svojoj reprezentativnoj karijeri vjerovao da činim ispravnu stvar", rekao je i dodao kako je svjestan da je ispao naivan.

"Odgovornost je isključivo moja..."

"Kao i svaki sportaš, i ja sam kao dijete sanjao nastupe na velikim natjecanjima. Sanjam ih i dalje, bez razmišljanja o novcu ili drugim materijalnim vrijednostima, a sanjam naravno i nastupe na europskim i svjetskim prvenstvima", poručio je lijevi bočni Stuttgarta i dodao kako je odgovornost za ovu situaciju isključivo njegova.

"No niti u tom snu nemam iluzija da me mnogi neće shvatiti i za to ih ne krivim. Odgovornost za ovu situaciju samo je moja; od pogrešnog shvaćanja što mi komuniciraju iz Hrvatskog nogometnog saveza, pa do odluke koju sam donio, očigledno motiviran da do cilja stignem drugim, možda i kraćim putem", kazao je.

"Stavljam se na raspolaganje HNS-u"

Za mlađe hrvatske selekcije Sosa je debitirao davne 2012. godine, a dosad je odigrao 56 utakmica.

"Bilo je tu boljih i lošijih nastupa, ali ponosan sam na svaku utakmicu koju sam odigrao u hrvatskom dresu", rekao je Sosa i napomenuo kako je svjestan toga koliko je ta odluka bila pogrešna, ali je spreman za nju snositi posljedice. 

"Odluka koju sam donio bila je pogrešna i za nju sam trebam snositi odgovornost. Ako Hrvatski nogometni savez i izbornici smatraju da unatoč svemu mogu pridonijeti uspjehu naših reprezentacija, ja ću se njihovu pozivu odazvati i staviti im se na raspolaganje", kazao je.

"Iskreno se ispričavam navijačima i HNS-u..."

Na kraju je uputio ispriku svim navijačima Hrvatske te nogometnom savezu.

"Na kraju, ovim se putem iskreno ispričavam hrvatskoj (sportskoj) javnosti, navijačima hrvatske nogometne reprezentacije te Hrvatskom nogometnom savezu, kojem zahvaljujem na strpljenju, razumijevanju i korektnosti koju su mi pokazali u ovoj situaciji", zaključio je Sosa.

Izvor: gol.hr/Foto: Marko Prpic/Pixsell

Izvorni autor: gol.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.