Španjolci imali 76 posto posjeda lopte, ali nisu uspjeli probiti švedski bunker

15.06.2021. 09:13:00

Dani Olmo bio je na terenu do 74. minute, ali napustio ga je frustriran.

 
 

U susretu 1. kola E skupine Europskog prvenstva reprezentacije Španjolske Švedske su u Sevilli odigrale bez pogodaka.

Bila je to utakmica u kojoj je "Furija" dominirala i imala nekoliko odličnih prilika no nije uspjela svladati sjajno raspoloženog Robina Olsena.

Švedska parkirala bus

Švedska se koncentrirala na obranu, a svoje prilike je tražila iz kontri. Dva puta je zaprijetila i oba puta su to bile gol prilike, no napadači Isak i Berg nisu uspjeli zabiti.

Za Španjolce je do 74. minute igrao bivši igrač zagrebačkog Dinama Dani Olmo koji je bio među boljim igračima u španjolskim redovima.

Iznenađenje na vrhu

U ranije odigranom susretu iz ove skupine Slovačka je u St Peterburgu pobijedila Poljsku sa 2-1 i nakon prvog kola vodi na ljestvici.

Slovaci su poveli u 18. minuti autogolom golmana Wojciecha Szczesnyja. Pucao je Robert Mak, Szczesny je obranio, no lopta se od stative odbila u poljskog vratara i završila u golu.

Dani Olmo
Dani Olmo (Foto: Afp)

Poljska je izjednačila u 46. minuti golom Karola Linettyja, a možda i ključni trenutak se dogodio u 62. minuti kada je Grzegorz Krychowiaka isključen zbog drugog žutog kartona.

Slovaci su igrača više iskoristili u 69. minuti kada je Milan Škriniar zabio za 2-1 nakon ubačaja iz kornera. U posljednjim trenucima susreta Poljska je imala sjajnu priliku za izjednačenje, no Bednarek je pucao pored gola.

Popravni za Španjolce protiv Poljaka

U drugom kolu 18. lipnja se sastaju Švedska i Slovačka (St Peterburg), a dan kasnije Španjolska i Poljska (Sevilla).

Zadnje kolo je na rasporedu 23. lipnja, a sastaju se Španjolska - Slovačka (Sevilla), te Švedska - Poljska (St Peterburg). 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Izvor: gol.hr/Foto: Afp

Izvorni autor: gol.hr/Foto:Alexander Isak

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.