SPLIT OSVANUO U PORUKAMA PROTIV POLICIJE: Torcida organizira misu za uhićene

25.05.2022. 17:55:00

NASTAVLJA SE

Epilog velikog sukoba i divljanja na autocesti A1 kod odmorišta Desinec je 42 uhićena pripadnika Torcide kojima je određen pritvor od mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, precizirano je na Županijskom sudu u Velikoj Gorici.

Uhićeno je 31 punoljetnom muškarcu i 11 mlađih punoljetnika nakon sukoba koji je ostavio 20 ozlijeđenih policajaca i 14 navijača od kojih je četvero propucano od strane policije

Istražitelji su kao motiv izgreda naveli nezadovoljstvo Torcide koja nije puštena na stadion u Maksimiru , te su se zbog toga dogovorili kako će izazvati incident na odmorištu autoceste.

Poruke policiji i misa za uhićene

Nakon je nekoliko dana nakon incidenta i određivanja istražnog zatvora za njihove članove Torcida u Splitu postavila transparente protiv policije.

“Agresivne, nepismene glave, pucaju u živote mlade”, poruka je na nadvožnjaku na splitskoj Sirobuji, dok drugi u blizini Kluba navijača  kaže, “Policijska brutalnost, hrvatska realnost”, a treći navodi kako je propucano sedmero navijača, “7 propucanih navijača od strane Mamićevih plavih igrača”, piše na transparentu.

Uz ovakav način podrške Torcida je odlučila održati misu u crkvi svetog Dominika u Splitu u četvrtak od 11 sati za navijače Hajduka koji su privedeni nakon utakmice u Maksimiru, a predvodit će je fra Jozo Ćirko.

Izvor: Dnevno.hr/Foto: Dnevno.hr/facebook/screenshot

Izvorni autor: Dnevno.hr/G.I.Š.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.