Splitska policija privela 24-godišnjaka zbog otmice i posjedovanja ilegalnog oružja: Traže dodatnih 60 dana pritvora

28.10.2024. 12:14:00

U pritvoru splitske policije završio je 24-godišnji muškarac osumnjičen za otmicu djevojke, koja je uspjela pobjeći s lakšim ozljedama, te za ilegalno posjedovanje vatrenog oružja. Zbog ovih sumnji, policija je predložila produljenje pritvora za još 60 dana.

Prema policijskom izvještaju, 24-godišnjak je fizički napao djevojku i prisilno je posjeo u vozilo, ograničivši joj slobodu kretanja. Ipak, djevojka je uspjela pobjeći i zatražiti pomoć policije. Liječnici su pregledom utvrdili da je zadobila lakše tjelesne ozljede.

Nakon prijave događaja, policija je ubrzo locirala osumnjičenog na području Splita. Priveli su ga u službene prostorije gdje je provedeno kriminalističko istraživanje. Po završetku ispitivanja, osumnjičenik je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Tijekom istrage, policija je otkrila i da 24-godišnjak ilegalno posjeduje vatreno oružje – pištolj s nepotpunim tvorničkim brojem i pripadajućim spremnikom, bez potrebnog oružnog lista. Pištolj je pronađen u njegovoj osobnoj torbici, što predstavlja kršenje Zakona o nabavi i posjedovanju oružja. Osim što nije imao dozvolu za oružje, policija navodi da je oružje bilo pohranjeno u neprikladnim uvjetima.

Protiv osumnjičenika je podnesen optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu u Splitu, u kojem se traži izricanje kazne zatvora od 60 dana te trajno oduzimanje ilegalnog oružja.

Izvor: HRT

Izvor: HRT/Foto:Ilustracija/policija

Izvorni autor: PDN/HRT

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.