SPOMEN NA POGINULE HRVATSKE BRANITELJE – VI. Memorijalno ribolovno natjecanje „Carp cup KOLAR - JURIŠA 2024.“

25.06.2024. 11:40:00

Udruga hrvatskih branitelja RH-a ove godine ponovno organizira „MEMORIJALNI CARP CUP „KOLAR – JURIŠA“ na jezeru Drnić u Novom Virju uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja RH, Koprivničko križevačke županije, Turističke zajednice grada Đurđevca, ZŠRK „Đurđevac“, „ŠRK“ Drnić, Grad Đurđevac i tvrtke „ELEKTROMONTAGE“ d.o.o. DA SE NIKAD NE ZABORAVE! 6. MEMORIJALNO RIBOLOVNO NATJECANJE - CARP CUP „KOLAR - JURIŠA 2024“ održat će se u trajanju od 5. srpnja do 7. srpnja 2024. godine. Na natjecanju će sudjelovati jedanaest ribolovnih ekipa, uglavnom hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji iz raznih krajeva Lijepe naše.
Carp cup posvećen je dvojici poginulih hrvatskih branitelja Ivici Kolaru i Peri Juriši koji su poginuli prije 33. godine. 06. srpnja 1991. godine, u srbočetničkoj zasjedi na Ljubovu. Program vezan uz ovogodišnje izdanje Memorijalnog ribolovnog natjecanja počinje 04. srpnja u 19 sati na mjesnom groblju u Pitomači gdje će obitelj i članovi udruge položiti vijence i zapaliti svijeće u čast Peri Juriša.

Dan nakon 05. srpnja natjecatelji, članovi udruge, predstavnik Ministarstva branitelja, predstavnici Koprivničko-križevačke županije, grada Đurđevca i obitelji Ivice Kolara i Pere Juriše te predstavnici MUP-a KC-KŽ županije i grada Đurđevca položiti vijence i zapaliti svijeće na gradskom groblju u Đurđevcu. Nakon
ceremonije na gradskom groblju u Đurđevcu natjecatelji će se uputiti na jezero Drnić u Novom Virju gdje će nakon otvaranja cupa i izvlačenja pozicija u 12 sati početi 6. MEMORIJALNO RIBOLOVNO NATJECANJE - CARP CUP „KOLAR - JURIŠA 2024“.
Ovogodišnje izdanje memorijalnog ribolovnog natjecanja završit će 7. srpnja kada će se natjecatelji uputiti u Društveni dom Mladen Markač u Đurđevcu gdje će se održati ručak i proglašenje.

Naime, na području Ljubove u srbočetničkoj zasjedi poginuli su Ivica Kolar i Petar Juriša, pripadnici 2. A Bojne Zbora narodne garde, u koju su postrojbu otišli iz Policijske postaje Đurđevac, a svoje zadaće u trenutku pogibije obavljali su na području Ljubove. Gospića gdje im je bila zadaća osiguranja prometnice Gospić - Titova Korenica, s obzirom da se na tom području proširila srbo-četnička pobuna.
Jedna od najtežih tragedija tih dana dogodila se upravo 06. srpnja 1991. godine, kada su se pri povratku sa sastanka u Zagrebu za Ljubovo, zapovjednik Mato Obradović i desetak branitelja upali u srbočetničku zasjedu u kojoj su srpski pobunjenici sa nasipa bombama i puščanom. paljbom zasuli vozila hrvatskih branitelja.

"Ovaj program/projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva hrvatskih branitelja i Koprivničko križevačke županije. 

Donatori ovog projekta su Turistička zajednica grada Đurđevca, privatna tvrtka "Elektromontage EM d.o.o" i ŠRK "Drnić" Novo Virje

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Martin Gregurić/Foto: PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.