‘SPOMINJE MI MRTVOG OCA’, PLENKOVIĆ GORI OD BIJESA! Niste ga ovakvog vidjeli: Milanović ga izbacio iz tračnica, ‘je li on ruski agent?’

21.04.2022. 20:31:00

'POTRESNO'

Premijer Andrej Plenković obratio se javnosti iz NSK gdje je komentirao najnovije izjave predsjednika Zorana Milanovića.

“Ovo što sam čuo, to je dijareja. Riječ je o problemima koje ima, to neprestano buđenje iz vlastite relevantnosti, vrijeđanje Vlade, HDZ-a, mene, zapovjednika Tigrova i ministra branitelja. To je prešlo sve granice, pokidao je tako sve veze. Riječ je osobi koju su, nažalost, birači izabrali na izborima”, kazao je premijer.

“Godinama ćemo se oporavljati od te štete”, rekao je.

Ruski agent?

Kazao je da je Milanović naštetio političkoj komunikaciji.

“Mi smo uvjereni da on ima nekih ozbiljnih problema. Jesu li to problemi za koje treba stručnu pomoć ili savjet, to će reći eskperti”, dodao je.

Premijer se osvrnuo i na izjave predsjednika o situaciji u Ukrajini.

“Mi smo uvjereni da on ima nekih problema. Je li on ruski agent? Jer ponovno je načinio štetu, iznio ocjene o Ukrajini – ne znam ima li itko drugi približno takve stavove. A da ne govorim o izjavama o BiH u kojma govori da smo izdajnici”, kazao je Plenković.

“Ništa nije napravio, samo štetu. Na međunarodnoj razini je irelevantna, njegova riječ nema težinu, ljudi mu se čude. Napravio nam je veliku štetu, mi kao vlada to popravljamo”, rekao je premijer.

Kaže da se ponaša proruski

“Hrvati u BiH će samo od njega imati štete, ne i koristi. A ovo prorusko angažiranje koje slušamo od njega mjesecima, protiv Ukrajine, to je sramotno”, rekao je.

“A o ovoj cijeloj operaciji koja je došla iz njegovog kruga, ovo o pomilovanju, on sad optužuje druge da su udbaši, da sam to ja, moj otac, a ne oni o kojima se tu radi”, rekao je.

“Imamo štetočinu, sramotu, karijes. Činjenica da vlada i ministra neće sudjelovati ni u kakvim aktivnostima s njima je logična i ispravna. Neka nastavi u svom stilu dijareje s kojom je očito krenuo”, kazao je premijer. Dodao je da su svi mostovi porušeni.

“On stalno namjerno s nekom agendom rastače institucije”, rekao je. “Ništa to nije normalno, sve je to dio velike štete koju radi društvu i institucijama. No, tako je kako je. Mi ćemo raditi svoj posao, a on neka nastavi sa ovom dijarejom”, kazao je.

“Nema prostora za dijalog”

“Kad vam netko kaže da vam je otac koji je umro prije pet tjedana udbaš, tu više nema prostora za razgovor. Jedno je institucionalno, a drugo realno. Institucionalno ni sada taj dijalog nije bio nikakav, sveden je od početka na minimum jer smo znali s kim imamo posla. Nažalost, javnost to otkriva s vremenom. Otkrit će to i Hrvati u BiH”, poručio je predsjednik Vlade.

Izvor: Dnevno.hr/Foto: Snimka zaslona

Izvorni autor: N.K./Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.