'SPORNI' GRB Zaprešićki Bad Blue Boysi oslikali mural u čast Vukovara i Blage Zadre

10.03.2020. 14:52:00

Crtanje murala u Zaprešiću izazvalo je burne reakcije pojednih medija u Hrvatskoj, a nakon toga neprovjerene informacije munjevitom brzinom izišle su iz okvira Lijepe naše. Obaviještena je čak i policija.

Na početku teksta objavljenog u jednom hrvatskom listu, anonimni autor daje primjer fotografije koja navodno prikazuje naslikani mural na zidu kuće u Zaprešiću. Na fotografiji u spomenutom listu vidljiva je "sporna" šahovnica s prvim bijelim poljem, implicirajući da se na zidu nalazi oslikani mural.

Međutim, fotografija prikazuje projiciranu sliku koja služi samo kao uzorak za oslikavanje murala, a koja se s prijenosnog računala, putem projektora izravno projicira na zid, dakle ne prikazuje oslikani mural.

Organizatori oslikavanja murala su zaprešićki Bad Blue Boysi. 

Razgovarali smo s jednim od organizatora Marijom Bujanovićem, koji kaže kako je nastala bespotrebna "frka" dok je domoljubni mural bio u fazi izrade, a isti je završen u ponedjeljak navečer. Također nam je potvrdio kako je prvo bijelo polje bilo samo zbog projektora pomoću kojega je nastajala zidna slika i oko koje se podigla panika i izvan granica Hrvatske. Od početka je predviđeno prvo crveno polje.

Također, na produžetku murala postavljena su imena poginulih zaprešićkih branitelja.

BBB Zaprešić tijekom oslikavanja zida na temu Vukovara u ulici Hrvatske mladeži u Zaprešiću su organizirali i otvoreni šank na koji se moglo navratiti na piće, a bila je postavljena i kutija za ostavljanje dobrovoljnog priloga za izradu murala.

Izvor: Direktno.hr/Foto:Direktno.hr

Izvorni autor: Bjonda Lučić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.