Stigao poziv na klanje Hrvata: Užasne poruke tjeraju strah u kosti

21.11.2023. 12:10:00

Grafiti prijetnji i uvreda upućenih Hrvatima povratnicima pojavili su se tijekom prošle noći u prigradskom naselju Vrapčićima kod Mostara, gdje su se ljudi vratili nakon ratnih razaranja, piše Dnevno.hr.

Nepoznati počinitelji su u noći s ponedjeljka na utorak između 21 i 22 sata ispisali prijeteći grafit na prometnici koja vodi prema naselju Mikulića mahala, gdje je poruka glasila: “Oj Alija, šalji nam salate, bit će mesa, klat ćemo Hrvate.”

Foto: hercegovackiportal.com

Nije prvi put

Slična poruka već je bila ispisana na obližnjem zidu, dok se na ogradi obiteljske kuće nalazila poruka “Samo mrtav Hrvat je dobar Hrvat”. U blizini tih poruka su i grafiti povezani s navijačkom skupinom Velež.

Mještani Vrapčića izrazili su svoju zabrinutost i strah zbog takvih prijetnji u izjavi za lokalne medije. Posebno su upozorili na nedostatak reakcije lokalnih institucija, uključujući mjesnu zajednicu, čiji predstavnici nisu poduzeli ništa kako bi uklonili prijeteće poruke upućene Hrvatima. Naselje Vrapčići nalazi se u istočnom, većinskom bošnjačkom dijelu grada.

Policija je obavila očevid nakon što je prijava zaprimljena.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Foto:Ilustracija/Mostar/commons.wikimedia.org

Izvorni autor: PDN/Dnevno.hr/I.G.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.