Stigla promjena vremena! U dijelu zemlje pada snijeg, obilna kiša gotovo posvuda

16.01.2023. 08:50:00

Donosimo vremensku prognozu našeg meteorologa Bojana Lipovšćaka.

Hladan nestabilan zrak s Atlantika prodiro je nad zapadnu Europu. Nad Genovski zaljev se razvija plitka ciklona. Hladna anticiklona nad istočnom Europom blokira premještanje nestabilnog zraka prema istoku i usmjerava ga prema sjeveru. Naši krajevi nalaze se na granici utjecaja tople i hladne zračne mase koje se miješaju uzrokujući obilnu kišu, a u gorju snijeg. Hladni zrak polako prodire prema istoku i danas će se tijekom dana proširiti na cijelu unutrašnjost.

Danas prognoziramo pretežno oblačno vrijeme s kišom i snijegom mjestimice, a u Gorskom kotaru i Lici uz stvaranje snježnog pokrivača. Na Jadranu obilne oborine uz pojačanu grmljavinsku aktivnost i jako jugo I lebić. Najviše dnevne temperature u unutrašnjosti od 0 do 5 stupnjeva Celzija. Na Jadranu oko 8.

Poslijepodne u sjeverozapadnim krajevima unutrašnjosti kratkotrajni prestanak oborine, ali u noći novi val kiše i snijega uz pad temperature.

Do kraja tjedna promjenjivo oblačno i sve hladnije. Obilne oborine prognoziramo u četvrtak, uz pad temperature kiša će u unutrašnjosti prelaziti u snijeg. U petak kratkotrajni prestanak oborina i hladnije uz buru na Jadranu. U subotu ponovno snježna epizoda, a uz jaku buru na sjevernom Jadranu može pokoju pahulju snijega donijeti i do mora.

Na Jadranu i uz Jadran obilne oborine, a sredinom tjedna jugo i oštro puhat će olujnom jačinom pa uz plimu i visoke valove moguće je lokalno plavljenje obala osobito na južnom Jadranu.

Izvor: n1/ Foto: hak

Izvorni autor: Bojan Lipovšćak

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.