Stiže li nevrijeme u vaš kraj? Uz ove aplikacije neće vam promaknuti niti jedna oluja

09.06.2022. 12:38:00

VODIČ KROZ APLIKACIJE

Vremenske aplikacije korisne su jer zbog sve češćih vremenskih nepogoda dobro je na vrijeme primiti upozorenje o mogućem nevremenu kako biste mogli zaštititi svoju imovinu

Posljednjih nekoliko tjedana pojedine hrvatske regije pogodilo je snažno i razorno nevrijeme praćeno tučom koje je donijelo mnoge probleme građanima i poljoprivrednicima, piše 24sata .

Protiv nevremena se nemoguće boriti, ali postoje alati koji će vam pomoći da na vrijeme doznate ide li prema vašem kraju grmljavinsko nevrijeme.

My Lightning Tracker

Ova aplikacija specijalizirala se za praćenje udara gromova diljem svijeta i to gotovo u stvarnom vremenu. Aplikacija je zbog toga dosta korisna jer na vrijeme možete vidjeti približava li vam se grmljavinsko nevrijeme jer aplikacija u obzir uzima lokaciju korisnika.

24sata
Foto: Google Play

Aplikacija sadrži mapu koja prikazuje udare gromova kako se pojavljuju, a osim udara u realnom vremenu možete otvoriti i povijesni pregled koji pokazuje u kojim dijelovima svijeta su udari gromova najjači i najčešći.

Uz prikaze na mapi, daleko najvažnija značajka ove aplikacije je to što vam može poslati obavijest ako vam se nevrijeme približava, a radijus unutar kojeg će obavijesti biti aktivirane može se podešavati po želji.

Rain alarm

Ova aplikacija poslat će vam obavijest u trenutku kada se vašoj lokaciji počnu približavati kiša ili snijeg. Rain alarm ne bavi se prognozama i predviđanjem, već koristi podatke u realnom vremenu i po njima javlja hoće li u vašem mjestu padati kiša.

24sata
Foto: Google Play
Kad će kiša

Kad će Kiša je vremenska prognoza za središnju Hrvatsku, točnije Zagreb, ali ponekad pokrivaju i mjesta u okolici. Iza njihove prognoze stoje stručnjaci, a ne računalo.

24sata
Foto: Google Play

Riječ je o widgetu za pametne telefone koji na početnom ekranu prikazuje posljednju prognozu s Twitter računa @kadcekisa i o tome pravovremeno obavještava korisnika. Uz to omogućuje i brzu posjetu web stranici gdje se može pronaći više informacija.

Izvor: 24sata/Foto: Canva/24sata.hr

Izvorni autor: Sara Lea Čenić/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.