Stiže nova promjena vremena, očekuje se pad temperature

24.09.2024. 20:23:00

Dok na kopnu u srijedu neće biti upozorenja na snazi, cijeli Jadran bit će pod žutim meteoalarmom zbog grmljavinskog nevremena s vjerojatnosti grmljavine višom od 70 posto.

U srijedu promjenjivo, gdjekad kiša, većinom na Jadranu i uz njega i obilnija, s grmljavinom. Četvrtak i petak pretežno suhi, vjetroviti i iznadprosječni topli pa nova promjena, najava je meteorologinje DMHZ-a Dunje Plačko-Vršnak za HRT u danima koji su pred nama. Inače, područja oko Batine, na granici Hrvatske i Mađarske, potopljeno je nakon dramatičnog rasta Dunava, a vodostaj do 17 sati izmjeren je na 705 cm.

”Promjenljivo oblačno, mjestimice s kišom, a ponajprije na Jadranu i uz njega moguće i izraženijim pljuskovima s grmljavinom. Poslijepodne, osobito u zapadnijim predjelima dulja sunčana razdoblja. Vjetar mjestimice umjeren južni i jugozapadni, na moru i jugo, navečer u jačanju. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 15, na Jadranu između 16 i 21, a najviša dnevna uglavnom od 20 do 25 °C”, najavljuje DHMZ za sutra.

Vrijeme
Foto: DHMZ

Dok na kopnu u srijedu neće biti upozorenja na snazi, cijeli Jadran bit će pod žutim meteoalarmom zbog grmljavinskog nevremena s vjerojatnosti grmljavine višom od 70 posto. Uz to, na zapadnoj obali Istre puhat će jak vjetar s udarima do 75 km/h. U idućim danima meteorologinja najavljuje novu promjenu vremena, koja bi trebala stići u subotu.

“Sljedećih dana sunčanije, ali ne posve stabilno pa će mjestimične kiše biti uglavnom u gorskim krajevima i unutrašnjosti Dalmacije. U petak te posebice četvrtak i vjetrovito, uz umjeren i jak jugozapadni vjetar te porast temperature zraka. U subotu nova promjena vremena uz kišu, mjestimice i u obliku izraženijih pljuskova s grmljavinom, te uz pad temperature zraka i sjeverni vjetar. Na Jadranu djelomice sunčano, oblačnije na sjevernom dijelu uz ponegdje malo kiše, a u subotu ponovno ponegdje izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Jako i vrlo jako jugo u subotu će oslabjeti i okrenuti na jugozapadni i sjeverozapadni vjetar”, najavljuje.

Izvor: n1/Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Izvorni autor: N1 Info

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.