STIŽE SNIJEG U OŽUJKU! Nastupa debeli minus: U nekim dijelovima Hrvatske je već krenulo

07.03.2022. 12:26:00

U središnjoj Hrvatskoj, u Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji i Baranji povremeno pada slab snijeg. S druge strane, na obali jaka bura otežava promet, a pod Velebitom ima i olujnih udara.

U Gorskom kotaru i Lici, Slavoniji i Baranji povremeno pada slab snijeg, što je začudilo mnoge koji se već pripremaju za toplije, proljetne dane. Vedrije je duž obale, gdje jaka bura otežava promet, osobito pod Velebitom, gdje ima olujnih udara, javlja HAK.

Zbog olujnog vjetra autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Maslenica zatvorena je za sav promet, upozoravaju u ponedjeljak ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK). Obilazak za osobna vozila je cestom Maslenica-Zaton Obrovački-Gračac, a za ostala vozila cestom Donji Karin-Obrovac-Gračac. Promet je dopušten samo za osobna vozila autocestom A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Maslenica i Posedarje te A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica, Jadranskom magistralom između Kalobaga i Svete Marije Magdalene, državnom cestom Maslenica-Zaton Obrovački te na Paškom mostu.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 metara, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom). U Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji i Baranji povremeno pada snijeg. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Zimski su uvjeti i zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na nekim državnim i županijskim cestama u Lici.

Zimski su uvjeti i zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na nekim državnim i županijskim cestama u Lici. U prekidu je trajektna linija Prizna-Žigljen. Katamaranska linija 9403 Zadar-Molat-Brgulje-Zapuntel-Ist plovi bez pristajanja u luku Zapuntel.

Debeli minus očekuje se i u utorak, stoga treba računati na poledicu i povremeni snijeg. Dojam hladnoće pojačavat će bura.

Izvor: Dnevno.hr/Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Izvorni autor: N.K./Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.