ŠTO SE TO DOGAĐA? POLICIJA APELIRA NA OPREZ VOZAČA! U jednom danu čak četiri naleta vozila na divlje životinje!

24.09.2021. 16:25:00

Požeško-slavonska policija u četvrtak je zabilježila čak tri sudara automobila s krupnom divljači te još jedan rano jutros, u petak. Zato vozače pozivaju da obrate pozornost na životinje na cestama, posebno izvan naselja u jutarnjim i večernjim satima.

U tim su prometnim nesrećama stradale životinje, srna i divlja svinja, dok su jedna košuta i jelen nakon naleta automobila ozlijeđeni otišli s mjesta nesreće, no ozlijeđenih ljudi nije bilo, rekla je glasnogovornica Policijske uprave požeško-slavonske Nikolina Janković.

Stradale životinje

Prvi je nalet zabilježen u četvrtak u noći oko 3:05 u mjestu Požeška Koprivnica, kada je 70-godišnjak automobilom našičkih oznaka, udario u košutu koja je istrčala na cestu.

Istoga dana, oko 16 sati, između mjesta Gradište i Bektež, 54-godišnji vozač požeških registarskih oznaka udario je u jelena.

Samo četiri sata kasnije, oko 19:50, između mjesta Kamenska i Striježevica, 40-godišnji vozač automobila zagrebačke registracije udario je u srnu.

Zatim je u petak u ranim jutarnjim satima između mjesta Kula i Bektež automobil naletio na divlju svinju. I u ovom je slučaju životinja uginula te je pronađena u blizini mjesta nesreće, rekla je glasnogovornica Janković.

Samo ovog mjeseca ukupno 28 naleta na životinje

U rujnu ove godine se na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodilo ukupno 28 sudara vozila sa životinjom na cesti, pa policija poziva vozače na oprez, posebno u jutarnjim i večernjim satima te apelira da prilagode brzinu stanju i uvjetima na kolniku.

Osim toga, upozoravaju vozače da obrate pozornost na neočekivanu pojavu divljači izvan naselja, posebice na dionicama gdje i prometni znakovi upozoravaju na divlje životinje na cesti.

Izvor: Dnevno

Izvorni autor: lb/Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.