Strašna nesreća u Njemačkoj: Vlak izletio s tračnica, najmanje troje mrtvih. Ozlijeđeno više od 60 ljudi

03.06.2022. 15:56:00

STRAVA NA PRUZI

U Alpama kod Garmisch-Partenkirchena u petak je došlo do izlijetanja vlaka s tračnica. Prema prvim informacijama, poginulo je troje ljudi, a više ih je ozlijeđeno.

Najmanje tri osobe su poginule, a više ih je ozlijeđeno u nesreći koja se dogodila u Alpama u južnoj Njemačkoj kada je vlak izletio s tračnica. Prema informacijama savezne policije, do nesreće vlaka čije je odredište trebao biti Muenchen, došlo je u petak oko 12:15 sati u Burgrainu, u blizini odmarališta Garmisch-Partenkirchen.

Uzrok nesreće još se utvrđuje, a nije poznato ni koliko je putnika bilo u vlaku, navodi Daily Mail.

Obustavljen je željeznički promet  između Garmisch-Partenkirchena i Oberaua, sjeverno od mjesta nesreće, a očevid je u tijeku.

Prema izjavama svjedoka nekoliko vagona se prevrnulo i otklizalo niz željeznički nasip. Među putnicima se nalazilo i mnogo djece. Vlak je prometovao na liniji Garmisch-Partenkirchen – Muenchen.

U pomoć vatrogascima su priskočili i pripadnici Bundeswehra i savezne policije koji su stacionirani u ovom dijelu Njemačke zbog predstojećeg samita zemalja G7 u obližnjem Elmauu.

U Njemačkoj u petak počinje trodnevni vikend za blagdan Duhova na koji se nastavljaju jednotjedni školski praznici.

Istodobno je u srijedu u Njemačkoj započela prodaja mjesečnih karata za devet eura i koje vrijede u lokalnim vlakovima na području cijele zemlje što je već sad prouzročilo neuobičajeno velike gužve u lokalnim i gradskim vlakovima, posebice u turistički atraktivnim područjima.

Izvor: Dnevnik.hr/PDN/Foto: Dnevnik.hr/Afp

Izvorni autor: T.D./Hina/Dnevnik.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.