Štrbac je van sebe zbog vukovarskog branitelja: ‘Hosovac organizira pravoslavni badnjak’

08.01.2024. 16:03:00

Vukovarski branitelj  Predrag Mišić  organizirao je drugi po redu domjenak na pravoslavni Badnjak, a koji je bio potpuno nevezan uz SPC.

Naime, Mišić je ujedno i predsjednik Udruge hrvatskog pravoslavnog centra koji je osnovan prvenstveno s ciljem humanitarnog djelovanja, ali i kao alternativa pravoslavcima iz Hrvatske koji su do sada, kako nam kaže, “bili osuđeni isključivo na SPC”. 

Na Peđin domjenak stigli brojni uzvanici

Foto: Privatna arhiva

Za razliku od lani kada se na domjenak od političara i predstavnika hrvatske vlasti nije odazvao gotovo nitko, ove godine stigli su general  Marijan Mareković , kao izaslanik predsjednika RH  Zorana MilanovićaDinko Tandara , kao izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja  Tome MedvedaAnte Sanader , potpredsjednik Hrvatskog sabora,  Ivan Penava , gradonačelnik Vukovara, pukovnik  Marko Skejo , zapovjednik 9. bojne HOS-a, vijećnici županijske skupštine i splitskog Gradskog vijeća,  Ivan Šipić , predsjednik Gradskog vijeća Trilja i drugi uključujući brojne hrvatske branitelje srpske nacionalne pripadnosti.

Ovaj iskorak iz Srpske pravoslavne crkve prema Hrvatskoj pravoslavnoj crkvi, zgroženo je komentirao predsjednik Veritasa –  Savo Štrbac.

Foto: Privatna arhiva
Štrbac zgrožen domjenkom, tvrdi da je Peđa hosovac

“Hrvatski branitelj pravoslavne vjere Predrag Mišić priprema svoj prijem, a on je bio hosovac, oni su nasljednici ustaša”, rekao je za Happy tv iako Mišić nikada nije bio pripadnik HOS-a nego 204. vukovarske brigade.

“Ovaj Mišić koji spominje brata na suprotnoj strani organizira prijem, a na njega Milanović i Medved šalju predstavnike… Na prijem kod Srbina koji je ratovao na strani HOS-a. Tamo su sudjelovali samo oni koji priznaju HOS i ustaška obilježja koja Hrvati nisu do danas zabranili.”

O Mišiću u 16:28

Podsjetimo, Mišić je za naš portal svojedobno objasnio zbog čega sa svojom udrugom pravoslavni Badnjak proslavlja odvojeno do SPC-a.

“Uz dužno poštovanje svim crkvama, pa tako i Srpskoj pravoslavnoj crkvi koja je do sada bila jedini i suvereni predstavnik pravoslavnih vjernika u Hrvatskoj, ovim domjenkom svojim pravoslavnim sugrađanima predstavit će se mogućnost izbora kojega do sada nisu imali. Ova udruga, osim promicanja tradicionalnih i domoljubnih vrijednosti, kao i onih proizašlih iz Domovinskog rata, ima snažan predznak humanitarne udruge koja je u svom kratkom postojanju pokazala iznimnu uspješnost u pomaganju potrebitim sugrađanima, ne gledajući pritom na vjersku, nacionalnu ili bilo kakvu drugu pripadnost. ”

On podvlači da su “humanost, poštivanje činjenice da je Hrvatska nastala na temeljima Domovinskog rata, domoljubnost i privrženost Domovini, jedini su uvjeti koje moraju ispunjavati članovi naše udruge, a koja je iz dana u dan sve veća i veća.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: S.V./Foto: screenshot

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.