‘STVARNO SI JADAN’ BELJAK IZLETIO S RASPRAVE! Svašta je vikao Jandrokoviću, ne smije se pojaviti ni sutra

30.11.2022. 12:45:00

PO KRATKOM POSTUPKU

Na današnjoj saborskoj raspravi o prijedlogu odluke o sudjelovanju Oružanih snaga RH u misiji Europske unije za vojnu pomoć za potporu Ukrajini bilo je teških riječi, piše Dnevno.hr.

Vladajuća većina na čelu s predstavnikom predlagatelja odluke, ministrom obrane Marijem Banožićem, odluku brani argumentima da je to zauzimanje ispravne strane i pomaganje Ukrajini, čime Hrvatska ni po čemu nije ugrožena.

Radi se o vojnoj misiji, a ne obuci, rekao je Banožić.

Dio oporbe, s druge strane, ne smatra da je odluka u Sabor upućena po ispravnoj proceduri, neki su uvjereni da je uplitanje hrvatskih oružanih snaga potencijalno crtanje mete na Hrvatsku, a mnogi vjeruju da se radi o još jednom sukobu predsjednika i premijera.

Beljak izletio nakon dobacivanja Jandrokoviću

“HDZ i žetončići tvrde da je poštovana procedura, jeste li pokušali razgovarati s predsjednikom prije no što ste EU i NATO savezu obećali podršku Hrvatske? Ne mislite li da je vrijeme da stvari vratite na početak i pokušate sjesti s Milanovićem, a onda davati obećanja, koja će, uvjeren sam nakon glasanja, ispasti lažna i obrukat ćete Hrvatsku. Vi zastupate HDZ, a ne Hrvatsku!”, rekao je šef HSS-a Krešo Beljak, na što mu je Jandroković dao treću opomenu jer nije poštovao vrijeme koje je imao na raspolaganju.

To mu nije dobro sjelo pa je nastavio negodovati.

“Stvarno si jadan”, vikao je iz klupe šefu Sabora koji ga je zatim izbacio iz sabornice.

“Nitko vas nije tjerao da i dalje govorite nakon opomene”, poručio mu je Jandroković.

“Vi ste diktator!”, derao se Beljak prije izlaska.

“I sutra imate zabranu sudjelovanja”, završio je priču Jandroković.

Izvor: Dnevno.hr/Foto:screenshot

Izvorni autor: M.P./Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.