Sumnja na sabotažu u vojarni Bundeswehra kod Kölna: Blokiran ulaz, moguća kontaminacija vode

14.08.2024. 13:40:00

Vojarna Bundeswehra u blizini Kölna, koja zapošljava 4.300 vojnika i 1.200 civilnih djelatnika, blokirana je u srijedu zbog sumnje na sabotažu, izvještava njemački medij Spiegel. Prema dostupnim informacijama, policija, vojna policija i vojna protuobavještajna služba Bundeswehra pokrenule su istragu zbog mogućnosti diverzantske operacije usmjerene protiv njemačkih oružanih snaga.

Postoji sumnja da je došlo do neovlaštenog ulaska u vojarnu, a pojavile su se i bojazni da bi voda u objektu mogla biti kontaminirana. Zbog toga je iz vojnog vrha stigla naredba da se voda za piće ni u kojem slučaju ne koristi, a osoblju je naloženo da budu izuzetno oprezni. Ulaz u vojarnu je blokiran, što znači da ni drugi vojnici trenutno nemaju pristup tom području.

Vojarna u Köln-Wahnu, koja je dom za nekoliko zapovjednih tijela te vojne i civilne urede Bundeswehra, ima vlastiti vodovodni sustav. Prema izvješćima, u zaštitnoj ogradi oko vojarne pronađena je rupa, što dodatno povećava sumnje na sabotažu.

Vojno vodstvo apelira na sve prisutne u vojarni da obrate pažnju na nepoznate osobe i neobično ponašanje, dok vlasti nastavljaju s detaljnom pretragom terena. Ova situacija izaziva zabrinutost među osobljem, a daljnji razvoj događaja bit će ključan za utvrđivanje je li zaista riječ o diverziji i koji bi mogli biti motivi iza ovakvog čina.

Izvor: 24sata

Izvor: 24sata/Foto:scena.ba

Izvorni autor: PDN/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.