Sumnjiv posao ministra zdravstva: Beroš prijatelju isplatio 2,75 milijuna kuna za 12 dana posla!

02.04.2022. 10:30:00

Kojundžić je došao u fokus javnosti kad je otkriveno da je upravo njegova tvrtka izradila spornu aplikaciju CijepiSe

Revizori su potvrdili sumnjive poslove ministra zdravstva Vilija Beroša s tvrtkom Cuspis u vlasništvu ministrova prijatelja Vinka Kojundžića, piše 24 sata. Kojundžić je došao u fokus javnosti kad je otkriveno da je upravo njegova tvrtka izradila spornu aplikaciju CijepiSe preko koje je trebalo ići centralno naručivanje za cijepljenje, a doživjela je potpuni fijasko.

Do 2018. godine nisu imale proračunske isplate iz Ministarstva zdravstva, a otkako je Beroš postao prvo pomoćnik, a zatim i ministar, do jučer im je isplaćeno nevjerojatnih 20,28 milijuna kuna za razne računalne usluge.

Revizori su i u izvješću objavljenom u četvrtak pročešljali poslovanje Beroševa ministarstva u 2020. godini i otkrili dvije nevjerojatne isplate Kojundžićevu Cuspisu. Za samo 12 dana rada naplatili su 2,75 milijuna kuna ili 225.000 kuna dnevno za informatičke usluge.

Još je nevjerojatniji sljedeći podatak. U tih 12 dana su naplatili ukupno 6750 radnih sati za svojih pet djelatnika. Sat rada je u jednom ugovoru 300, a u drugom 400 kuna bez PDV-a. To bi značilo da su vrijedni Cuspisovi djelatnici odradili svaki 112 sati dnevno.

Iako je zdravstvo poznato po najduljim rokovima plaćanja, a dobavljači lijekova se žale na neplaćene račune i više od godinu dana, s Cuspisom je bilo drugačije. Njima se plaćalo prije roka. Iako je ugovoreno da im se plati u roku 30 dana od ispostave računa, njima je isplaćen novac za 10 dana. Obje usluge su plaćene na samo Silvestrovo, odnosno 31. 12. 2020. godine, piše 24 sata.

Izvor: jutarnji.hr/Foto:Pixell

Izvorni autor: Jutarnji HR

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.