Suprugu i sina polio benzinom i prijetio im je da će ih zapaliti

19.05.2020. 12:33:00

Zapalit ću i vas i ovu kuću, vikao je muškarac (66) na suprugu i sina koje je prethodno polio benzinom. Završio je u jednomjesečnom istražnom zatvoru s kaznenom prijavom za prijetnju

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku objavilo je kako su 16. svibnja zaprimili kaznenu prijavu policije protiv 66-godišnjaka zbog prijetnji supruzi (62) i sinu (44).

Sve je krenulo 15. svibnja ove godine u obiteljskoj kući na podučju Siska. Muškarac se posvađao sa suprugom i sinom, a potom iz prostora dvorišne prostorije uzeo PVC spremnik ispunjen benzinom i polio ih.

- Zapalit ću i vas i kuću u kojoj živimo! - prijetio je muškarac zapijenjen od bijesa.

Nakon ispitivanja, sudac istrage Županijskog suda u Sisku prihvatio je prijedlog državnog odvjetništva i odredio mu jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Muškarca terete za teži, kvalificirani oblik prijetnje za koji je zapriječena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora te se progoni po službenoj dužnosti.

Izvor: 24sata/ Foto: Ivan Grgat/24sata

Izvorni autor: Helena Tkalčević

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.