Suspendirali trojicu policajaca

06.11.2020. 17:42:00

ZLOUPORABA POLOŽAJA I OVLASTI

Rješenje o micanju trojice virovitičkih policajaca prethodilo je krim istraživanje koje su zajedno poveli njihovi kolege iz PU virovitičko podravske u suradnji s Ravnateljstvom policije

Načelnik Pu virovitičko podravske je, sukladno Zakonu o policiji, donio rješenje o udaljenju trojice policajaca iz službe, zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti te kaznenog djela trgovanja utjecajem.

Rješenje o micanju trojice virovitičkih policajaca prethodilo je krim. istraživanje koje su zajedno poveli njihovi kolege iz Pu virovitičko podravske u suradnji s Ravnateljstvom policije.

U sklopu istraživanja, a na temelju naloga Županijskog suda u Osijeku, provedene su pretrage doma i drugih prostorija. Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnesene su odgovarajuće kaznene prijave, dok su osumnjičeni policijski službenici dovedeni pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko-baranjske.

Naime, prvi osumnjičeni policijski službenik na radnom mjestu nižeg rukovoditelja je tijekom lipnja i srpnja 2020. godine u dva navrata počinio kazneno djelo trgovanja utjecajem tako što je prema drugom i trećem  osumnjičenom  policajciu iskoristio svoj službeni položaj i utjecao na njih kako ne bi obavili službenu radnju koju su morali obaviti, odnosno da ne sankcioniraju njemu poznate osobe kao počinitelje prekršaja Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a također je počinio i kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti.

U tom smislu drugoosumnjičeni policajac je tijekom lipnja 2020. godine iskoristio svoj službeni položaj te tijekom obavljanja službe nije obavio službene zadatke koji su mu povjereni. Dok je trećeosumnjičeni tijekom srpnja 2020. godine također iskoristio svoj službeni položaj i za vrijeme obavljanja službe nije sankcionirao prometne prekršitel.

Izvor: 24sata/ Foto:ilustracija

Izvorni autor: Željko Rukavina/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.